Lehengerlő második félidő

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2002.08.22. 21:13
Címkék
Tiszaújváros lakói már sokszor bizonyították, mennyire szeretik a sportot, s mivel a borsodi településen a négy éve épült gyönyörű csarnok remek helyszín egy válogatott meccs számára, legjobb kézilabdázóink gyakran vendégeskednek itt. Legutóbb a férfiak léptek fel Tiszaújvárosban, az olaszok elleni világbajnoki előselejtező vonzott telt házat, most pedig az Európa bajnoki címvédő magyar hölgyek (no meg a vb-ezüstérmes norvégok) kedvéért gyűltek össze ezernél (és a csarnok befogadóképességénél) is többen. A jó hangulat tehát adott volt, s bár Mocsai Lajos csapata három kemény edzésnappal a háta mögött lépett pályára, a szurkolók – természetesen – magyar győzelmet vártak.
Siti Eszter (képünkön fehérben) remekelt
Siti Eszter (képünkön fehérben) remekelt
Siti Eszter (képünkön fehérben) remekelt
Siti Eszter (képünkön fehérben) remekelt
Siti Eszter (képünkön fehérben) remekelt
Siti Eszter (képünkön fehérben) remekelt
A csapat pedig igyekezett megfelelni a "többség akaratának”, hiszen alaposan bekezdtek a mieink. Négy perc sem telt el, amikor 4–0-ra vezettek Siti Eszterék – köszönhetően főként az ellenállhatatlanul száguldozó ferencvárosi irányítónak. Németh Helga nyitotta meg a gólok sorát, majd Siti következett egy hetes kiharcolásával s két találattal. Mielőtt bárki is elhitte volna: könnyed kis játszadozássá válik a meccs, bekeményítettek a vendégek. Eszmélésre sem elegendő idő alatt tüntették el hátrányukat, s 5–5-nél már csak emlék volt a négygólos előny. Az első harminc perc koreográfiája nagyjából a kezdtekre emlékezetett, azaz megugrottak Farkasék, kapaszkodtak az északiak. Szép magyar támadások mellett talán a védekezés volt egy kicsit szellősebb a szokottnál, ám a felkészülés jelenlegi fázisában ez nem is okozott hatalmas meglepetést. Szünetig mindenesetre látótávolságon belül maradtak a csapatok, a 18–15-ös magyar vezetés szoros második harminc percet ígért.
Fordulás után még bő negyedóráig tartotta a lépést a tavalyi vb ezüstérmese a magyar válogatottal (26–21). Egyre hatékonyabb lett a hazai csapat hátsó alakzata, a szerzett labdákból pedig könnyű gólokat értek el a magyarok. Ráadásul a skandinávok nyitottabb fala sem lepte meg a mieinket, sőt... Mocsai Lajos válasza állította megoldhatatlan feladat elé az ellenfelet, hiszen a magyar válogatott mindkét beállósa pályán volt támadásban, s Pádár, valamint Kulcsár jobbszélről induló befutásaival nem tudtak mit kezdeni a vendégek. Egyre nőtt a különbség, s az 55. percben Kulcsár hétmérese utám már 32–22-re vezettek a házigazdák. Ekkortájt már felállva ünnepelt a tiszaújvárosi publikum, s remélhetően hasonló élményben lesz része pénteken a miskolciaknak és szombaton az egrieknek is. Igaz, ehhez a norvégoknak is lesz néhány szava.

Mestermérleg
Mocsai Lajos: – Úgy gondolom, hogy a mérkőzésnek különböző fázisai voltak, amit az eredmény alakulása is megmutatott. Időkérésünk után megtaláltuk azt a taktikát, amivel sikerült növelni a különbséget. Tapasztalatokat szereztünk, hogy hol kell még javítani szerkezetileg a csapatot. Ennek ellenére több jó egyéni teljesítményt láthattunk. A következő két mérkőzésen az is a győzelem a cél, emellett többen ismét komoly feladatokat fognak kapni. Külön elismerés illeti a lelkes, hozzáértő és sportszerűen szurkoló tiszaújvárosi közönséget.
Marit Breivik: – A magyar csapat nagyon jól játszott, ám számunkra is hasznos volt ez a hatvan perc, hiszen kiderült, hogy miben kell javulnunk.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik