Kerékpár: Ayuso nyerte meg a Tirreno–Adriatico első etapját, Valter a 90. lett

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.04. 16:51
Juan Ayuso nyerte meg a Tirreno–Adriatico nyitó szakaszát (Fotó: Getty Images)
A spanyol Juan Ayuso nyerte meg a 2024-es Tirreno–Adriatico országúti kerékpárverseny első etapját, egy másodperccel megelőzve a nyitó szakasz tavalyi győztesét, Filippo Gannát. Magyar részről Valter Attila a 90. helyen zárt.

 

Az UAE Emirates 21 éves versenyzője 2018 óta az első spanyol, aki szakaszt nyert a rangos viadalon – hat éve Mikel Landa lett szakaszgyőztes a Tirreno–Adriaticón. Ayuso szakaszgyőzelmével – mivel a nyitó etapot nyerte meg – az összetett élére állt, a tíz évvel ezelőtt a hétnapos versenyt megnyerő legenda, Alberto Contador után az első spanyolként.

A 10 kilométeres távot Ayuso 11 perc és 24 másodperc alatt teljesítette, egy másodperccel  megelőzve az egy évvel ezelőtti Tirreno–Adriatico nyitó szakaszának a győztesét, az olasz Filippo Gannát. A harmadik helyen a szintén olasz Jonathan Milan végzett.

59th Tirreno-Adriatico 2024 – Stage 1
Valter Attilának nem jött ki a lépés az időfutamon (Fotó: Getty Images)

A kétszeres Tour-győztes dán klasszis, Jonas Vingegaard az ötödik helyen fejezte be a szakaszt, míg a 2022-ben Girót nyerő Jai Hindley a 12. legjobb időeredményt érte el. A Visma-Lease a Bike csapatában tekerő magyar bringás, Valter Attila a 90. helyet szerezte meg az időfutamon.

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR
TIRRENO–ADRIATICO, 1. SZAKASZ (Lido di Camaiore–Viareggio–Lido di Camaiore, egyéni indítású időfutam, 10 km)
1. Ayuso (spanyol, UAE Team Emirates) 11:24
2. Ganna (olasz, Ineos Grenadiers) +1 mp h.
3. Milan (olasz, Lidl-Trek) +12 mp h.
...90. Valter (Visma-Lease a Bike) +54 mp h.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik