Kozák Danuta Facebook-bejegyzésben tálalt ki az őt és társait érő „verbális molesztálásokról”

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.05.23. 10:25
Kozák Danuta (elöl) szerint Csipes Ferenc a többi sportoló mellett a lányát, Tamarát (hátul) is rendszeresen „idegeli” (Fotó: Kozák Danuta/Facebook)
A hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta Facebook-posztban fakadt ki az őt és versenyzőtársait az elmúlt időszakban ért sérelmek miatt.

A Londonban (a Bp. Honvéd kajakozójaként) kettő, Rióban (UTE) három, Tokióban (FTC) egy kajakaranyat szerző Kozák Danuta a bejegyzésében egy ittas edző által elkövetett „verbális molesztálásról” írt, amelyet megelégelt. Nevet is említ a néhol nehezen érthető posztja negyedik bekezdésének végén: „Csipes Ferenc kb. 3 hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát is.”

Kozák úgy véli, a még Tokióban is aranyérmes női négyes mostanra teljesen szétesett, ahogy a teljes szakág is. „Az elmúlt két évben a magyar női kajak szakág szerintem soha ilyen gyenge nem volt: párosban két éve döntőbe sem jutott magyar egység – ilyen szerintem soha nem volt, mióta kajak-kenu világbajnokság létezik” – írja Kozák, aki hozzátette, elindul a két hét múlva esedékes válogatóversenyen.

„Indulni fogok egyesben, párosban és négyesben is (az más kérdés, hogy ez után a poszt után ki fog mögém ülni vagy inkább állni)” – írta, és megjegyezte, hogy az őt sértegető edzővel mostantól nem akar érintkezni.

Illetve a bejegyzés alján arra is kitért, hogy ki akarja vizsgáltatni az ügyben a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, a MOB, a Budapesti Honvéd SE és a „Hadügyminisztérium” Sportért Felelős Államtitkárságának felelősségét is.

Keressük a további érintetteket és az említett szervezeteket, és ha reagálnak, arról tájékoztatjuk olvasóinkat.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik