Jégkorong: Sofron elérzékenyült, amikor szóba kerültek a szurkolók

Vágólapra másolva!
2022.05.04. 07:21
Fejes Nándor élete első világbajnokságán megszerezte első gólját, ráadásul mindjárt a Dél-Korea elleni nyitó meccsen, amelyen válogatottunk 5–1-re diadalmaskodott. Mellette a második gólt jegyző Sofron István is nyilatkozott az NSO Tv-nek, s amikor szóba kerültek a szurkolók, elérzékenyült. 

Abban mindketten egyetértettek, hogy álomszerűen kezdett a válogatott a ljubljanai divízió 1/A-világbajnokságon. Főleg igaz ez Fejes Nándorra, aki videónkban beszél az első válogatott góljával kapcsolatos érzelmeiről. Sofron István ugyancsak nagyon örült a góljának, az NSO Tv-nek el is mondta, hogy mi volt ennek az oka. Majd szóba kerültek a szurkolók, akik már az első napon óriási hangulatot varázsoltak az Arena Tivoliba. Amikor erről kérdeztük a csatárt, láthatóan elérzékenyült.

JÉGKORONG
DIVÍZIÓ 1/A-VILÁGBAJNOKSÁG, LJUBLJANA
MAGYARORSZÁG–DÉL-KOREA 5–1 (2–0, 3–0, 0–1)

Ljubljana,Hala Tivoli,1500néző.V:Holm (svéd), Sewell (brit) – Leermakers (holland), Zgonc (szlovén)
MAGYARORSZÁG:RAJNA
Garát (1), Macaulay / Pozsgai, Horváth M. / Szirányi B. (1), FEJES 1 / Kiss R.
ERDÉLY CS. 3 (1), HÁRI J.(2), SOFRON I. 1 (1) / Kulmala, Sebők, Magosi B. / Nagy G. (1), Terbócs (1), Papp K. (1) / Kóger D., Vas J., Tóth R. / Sárpátki
Szövetségi kapitány:
Sean Simpson
DÉL-KOREA:Dalton
LI TON KU, Bom Szuk Ju / Kim Von Dzsun (1), O In Kjo / Szong Hjong Csol, Li Min Dzse / Nam Hi Tu
AN DZSIN HUJ (1), Kang Jun Szok, Kim Szang Vuk 1 / Kim Ki Szung, Li Csong Min, Pak Dzsin Kju / Dzson Dzsung Vu, Kim Hjo Szuk, Sin Szang Hun / Li Dzse Huj, Kang Min Van, Li Dzsong Min / Kang Hvan Hi
Szövetségi kapitány:
Li Csang Jung
Gólszerző: Fejes(6:19 – Papp K, Nagy G.),Sofron(7:42 – Garát, Erdély),Erdély(23:19 – Sofron),Erdély(27:38 – Terbócs, Hári – emberelőnyből),Erdély(30:27 – Szirányi, Hári), ill.Kim Szang Vuk(57:49 – Kim Von Dzsun, An Dzsin Huj)
Kapura lövések:23–20
Gól – emberelőnyből:2/1, ill 4/0
MESTERMÉRLEG

Sean Simpson:– Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Tanultunk a múlt heti edzőmeccsből, megvolt a játéktervünk, és ezt a srácok remekül kivitelezték. Mindenki motivált volt, nagyon akarták a győzelmet és kiszolgálni a szurkolóinkat, akik nagy támaszt nyújtottak. A védekezésünk is jó volt, nemcsak a kapusunk és a védőink részéről, hanem mindenki részéről, hiszen aki éppen jégen van, az ugyanúgy védekezik is. Sok helyzetet tudtunk kialakítani a harmadukban, nagy forgalmat bonyolítottunk le a kapusuk előtt, aki remekül védett legutóbb Budapesten. Múlt péntek óta sem lazsáltunk, sokat dolgoztunk, videóztunk, elemeztünk, ennek meg is lett az eredménye. Fontos azonban, hogy ez még csak egy meccs volt: két lábbal kell a földön maradnunk, és továbbra is ugyanígy koncentrálni, mert ez egy világbajnokság, itt nincs könnyű összecsapás – nem számít, ki jön szembe, a saját játékunkhoz kell ragaszkodnunk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik