Jégkorong: Kellett a lelkemnek és a csapatnak is – Erdély Csanád

Vágólapra másolva!
2022.05.03. 18:46
Magabiztos győzelemmel kezdte a magyar férfi jégkorong-válogatott a ljubljanai divízió 1/A-világbajnokságot. A Dél-Korea elleni 5–1-es győzelem után a második harmadban mesterhármast szerző Erdély Csanáddal beszélgetett az NSO Tv. 

„Azt hittem a második gólnál, hogy les lesz, és nem adják meg, mert ahogy bementünk emberelőnyben, az száz százalék, hogy les volt. De örültem, hogy megadták. Kellett a lelkemnek és a csapatnak is egy ilyen győzelem a felkészülés után. Ebből tudunk erőt meríteni a következő mérkőzésre” – mondta a mesterhármast szerző Erdély Csanád, aki arról is beszélt, mennyire lepődött meg a harmadik gólja után, hogy Hári János próbálta őt a magasba emelni.

Videónkban részletesen is beszél, mi volt a kulcs a Dél-Korea legyőzéséhez, s mennyire érintette meg, hogy már az első napon rengeteg magyar szurkoló buzdította válogatottunkat Ljubljanában.

JÉGKORONG
DIVÍZIÓ 1/A-VILÁGBAJNOKSÁG, LJUBLJANA
MAGYARORSZÁG–DÉL-KOREA 5–1 (2–0, 3–0, 0–1)

Ljubljana, Hala Tivoli, 1500 néző. V: Holm (svéd), Sewell (brit) – Leermakers (holland), Zgonc (szlovén)
MAGYARORSZÁG: RAJNA
Garát (1), Macaulay / Pozsgai, Horváth M. / Szirányi B. (1), FEJES 1 / Kiss R.
ERDÉLY CS. 3 (1), HÁRI J.(2), SOFRON I. 1 (1) / Kulmala, Sebők, Magosi B. / Nagy G. (1), Terbócs (1), Papp K. (1) / Kóger D., Vas J., Tóth R. / Sárpátki
Szövetségi kapitány:
Sean Simpson
DÉL-KOREA: Dalton
LI TON KU, Bom Szuk Ju / Kim Von Dzsun (1), O In Kjo / Szong Hjong Csol, Li Min Dzse / Nam Hi Tu
AN DZSIN HUJ (1), Kang Jun Szok, Kim Szang Vuk 1 / Kim Ki Szung, Li Csong Min, Pak Dzsin Kju / Dzson Dzsung Vu, Kim Hjo Szuk, Sin Szang Hun / Li Dzse Huj, Kang Min Van, Li Dzsong Min / Kang Hvan Hi
Szövetségi kapitány:
Li Csang Jung
Gólszerző: Fejes (6:19 – Papp K, Nagy G.), Sofron (7:42 – Garát, Erdély), Erdély (23:19 – Sofron), Erdély (27:38 – Terbócs, Hári – emberelőnyből), Erdély (30:27 – Szirányi, Hári), ill. Kim Szang Vuk (57:49 – Kim Von Dzsun, An Dzsin Huj)
Kapura lövések: 23–20
Gól – emberelőnyből: 2/1, ill 4/0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik