Erste Liga: az utolsó harmadban fordított, ezzel döntős a Csíkszereda

Vágólapra másolva!
2022.03.25. 19:49
null
Kialakult a döntő párosítása, az FTC után a Csíkszereda jutott be (Fotó: Csíkszereda)
A Csíkszereda a harmadik harmadban fordítva 5–3-ra legyőzte a Debereci EAC-ot a jégkorong Erste Liga elődöntőjének ötödik mérkőzésén, így 4–1-es összesítéssel bejutott a fináléba – ellenfele az FTC-Telekom lesz.   


A Csíkszereda 3–1-es vezetés tudatában léphetett jégre a párharc negyedik meccsén, azzal a tudattal, hogy győzelem esetén bejut a döntőbe. Ennek ellenére a Magyar Kupa címvédője kezdett jobban: a második harmad elején már 2–0-ra ment a DEAC.

Még ebben a játékrészben szépített, a harmadik harmad feléhez közeledve pedig egyenlített a Csíkszereda, de bő két perccel később máris a vendégeknél volt az előny (2–3) – aztán jött a végjáték...

Az utolsó szűk hét percben háromszor is eredményes volt a hazai együttes, a végére szinte teljesen szétesett DEAC pedig már nem tudott válaszolni, így 5–3 lett a vége. A Csíkszereda ezzel bejutott az Erste Liga döntőjébe, ahol az FTC-Telekom lesz az ellenfele.

Miután a döntőben csak egy anyaországi csapat lesz, ez azt is jelenti, hogy ismét a Ferencváros lett a magyar bajnok.

FODOR SZABOLCS, AZ FTC VEZETŐEDZŐJE

„Nagyon örülök az újabb bajnoki címnek. Személy szerint nekem is sokat jelent, kevés ember mondhatja el magáról bármilyen sportágban, hogy az első négy, felnőttcsapatnál töltött vezetőedzői évében négy magyar bajnoki címet szerezzen. Az pedig külön öröm és hatalmas megtiszteltetés, hogy mindezt a Ferencvárossal értük el. A klub szempontjából is jelentős siker ez, hiszen megvan a 29. aranyérem, haladunk afelé, hogy a férfi labdarúgókat követve nekünk is meglegyen a harmadik csillag a címer felett! Viszont ezt most a holnap reggeli edzésig ünnepeljük, utána pedig kizárjuk a gondolataink közül, és egyetlen dolog lebeg majd a szemünk előtt: hogy maximálisan felkészüljünk az idény csúcspontjára, az Erste Liga döntőjére.”

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
ELŐDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS

SC CSÍKSZEREDA (romániai)–
DEAC 5–3 (0–1, 1–1, 4–1)
Csíkszereda, 1850
néző. V: Soós D., Pálkövi Zs., Muzsik, Fényi.
SPORTKLUB:
Adorján A. – Kubát, Salló A. / LÁDAY (2), Gecse H. / O'Connor, Milam / Kuljas, Papp Sz. – SZKACSKOV 3 (1), STACH 1 (2), SOFRON I. 1 (3) / Rokaly Sz., Péter B., Részegh T. / Lapenkov, Taratuhin, Fodor Cs. / Rokaly N., Reisz, Casaneanu. Edző: Rico Rossi
DEAC:
HETÉNYI Z. – Kloz, Sándor F. / Gőz (1), Klimek (1) / Bogesics, Vokla – Kulesov, Molnár D., Novotny / BERTA 1 (1), Sági Martin 1, Spirko / Bartók, Karmajev (1), MAZZAG 1 / Almási, Jakabfy, Kozma F. Edző: György József
Kapura lövések:
44–22.
Gól – emberelőnyből: 2/1, ill. 3/1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye:
4–1 a Csíkszereda javára
MESTERMÉRLEG
Rico Rossi:
– Izgatott és nagyon boldog vagyok, bejutottunk a döntőbe! Egy egész szezonon át ezért küzdöttünk és most elértük. Lassan kezdtünk, aztán folyamatosan növeltük a tempót, de nem tudtuk befejezni a helyzeteinket. Keményen dolgoztunk, végig szem előtt tartottuk a taktikát, és a szüneteket is jól használtuk ki. A csapatnak néha idő kell, amíg rájön, hogy tud könnyen játszani. Idővel elkezdtünk egyszerűbben jégkorongozni, bevittük a pakkot az ellenfél védelme mögé, így nyomást helyeztünk a kapusukra.
György József:
– Két harmadon át jól játszottunk, de néhány játékosom meccs közben is kiesett. A harmadik harmadban az ellenfél visszaállt két sorra, nagyon ránk jöttek és ki is tudtak egyenlíteni. Hogy az utolsó hat percben mi történt, még ki kell elemeznem, de büszke vagyok a csapatomra, le a kalappal előttük, megcibáltuk az oroszlán bajszát. Benne volt, hogy visszavisszük a párharcot Debrecenbe, azonban egy ilyen sorozatban általában az erősebb tartalékokkal rendelkező csapatok jutnak tovább, ez pedig nekünk meccsről meccsre fogyott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik