PWHL: Garát-Gasparics és Baker is bemutatkozott a tengerentúlon

Vágólapra másolva!
2024.01.03. 09:58
null
Garát-Gasparics Fanni bemutatkozott a PWHL-ben szereplő Ottawában (Fotó: Dömötör Csaba)
A magyar válogatott Garát-Gasparics Fanni és a honosított Baker Taylor is bemutatkozott az észak-amerikai női profi jégkorongligában (PWHL).

A PWHL honlapja szerint Garát-Gasparicsék hosszabbításban szenvedtek 3–2-es vereséget pályaválasztóként a Montrealtól, míg a Bakert is a soraiban tudó New York 4–0-ra győzött a Toronto vendégeként.

A 28 éves Garát-Gasparics és a 26 esztendős, torontói születésű Baker december elején szerződött Ottawába, illetve New Yorkba, bemutatkozó mérkőzésén egyikük sem szerzett pontot.

Az újjáalakult PWHL-ben hat csapat szerepel: a Montreal, a Toronto, a New York, a Boston, az Ottawa és a Minneapolis. A most kezdődött első szezon május végéig vagy június elejéig tart. Az alapszakaszban minden gárda 24 találkozót játszik.

A PWHL-ben a minimumfizetés 35 ezer dollár, csapatonként legfeljebb kilenc játékos írhat alá ennyiért, és minden klubban minimum hat hokisnak legalább 80 ezer dollárt kell keresnie, három idényre garantálva. A liga kollektív szerződése nem tartalmaz bérmaximumot, de be kell tartani az 55 ezer dolláros átlagfizetést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik