Jégkorong: egyik magyar játékos sem kelt el a női profi ligában

Vágólapra másolva!
2023.09.19. 14:54
null
Nem draftolták Garát-Gasparics Fannit sem a PWHL-be (Fotó: Twitter/Metropolitan Riveters)
Egyik magyar játékos – Garát-Gasparics Fanni, valamint a honosított Baker Taylor és Knee Sarah – sem kelt el az újjáalakult tengerentúli női profi jégkorongliga (PWHL) választásán, az úgynevezett drafton.

Főleg a 28 éves Garát-Gasparics bizakodhatott, hogy a hat csapat valamelyike kiválasztja. A csatár az előző idényben a nyáron megszűnt PHF-ligában szerepelt, a Metropolitan Rivetersben, és az All Star-gálán is felléphetett, míg a védő Baker a Montreal Force-ban, a szintén hátvéd Knee pedig a 2022–23-as kiírásban a finn KalPa alkalmazásában állt.

Garát-Gasparics – aki a múlt héten igazolt november 5-ig a svéd Brynäs IF-hez – 24 mérkőzésen 14 pontot (7 gól, 7 gólpassz), míg Baker ugyancsak 24 találkozón 9 pontot (1, 8) termelt az előző idényben.

A 26 éves Baker 2020-ban, a szintén torontói, 27 esztendős Knee pedig 2018-ban érkezett Magyarországra és lett magyar válogatott játékos.

A liga a múlt héten tette közzé, hogy a hat érdekelt csapat – Montreal, Toronto, New York, Boston, Ottawa és Minneapolis – kiket választhat ki. Mindegyik gárda előzetesen már három-három hokis játékjogát lefoglalhatta, a többiek – klubonként tizenöten – pedig a drafton keltek el. Akiket nem választottak ki, azok később köthetnek szerződést a klubokkal.

Az edzőtáborok a november 13-i héten kezdődnek. Az első szezon januárban indul és május végéig vagy június elejéig tart. Az alapszakaszban minden gárda 24 találkozót játszik.

A PWHL-ben a minimum fizetés 35 ezer amerikai dollár lesz, csapatonként legfeljebb kilenc játékos írhat alá ennyiért, és minden klubban minimum hat hokisnak legalább 80 ezer dollárt kell keresnie, három idényre garantálva. A liga kollektív szerződése nem tartalmaz bérmaximumot, de be kell tartani az 55 ezer dolláros átlagfizetést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik