Összesítésben már kettővel vezet a Penguins a Rangers ellen

Vágólapra másolva!
2008.04.27. 23:20
Összesítésben már 2–0-ra vezet a Pittsburgh Penguins a New York Rangers ellen, miután hazai pályán 2–0-ra győzött a főcsoport-elődöntő második mérkőzésén. A pittsburghiek – rájuk nem jellemző módon – elsősorban kiváló védekezésüknek köszönhetik a sikert.
Ryan Malone (feketében) és a Penguins nem kímélte a new yorkiakat
Fotó: Reuters/Jason Cohn
Ryan Malone (feketében) és a Penguins nem kímélte a new yorkiakat
Ryan Malone (feketében) és a Penguins nem kímélte a new yorkiakat
Fotó: Reuters/Jason Cohn
Ryan Malone (feketében) és a Penguins nem kímélte a new yorkiakat

Az első meccs gólfesztiválja és 5–4-es Penguins-győzelme után kevésbé támadó jellegű, de legalább annyira izgalmas összecsapást hozott a New York Rangers és Pittsburgh Penguins második főcsoport-elődöntője.

A pittsburghi Mellon Arenában rendezett találkozón a Penguins szilárdabban védekezett, mint két nappal korábban (akkor 23 perc után már 0–3-as hátrányban voltak, ráadásul elég buta hibáknak köszönhetően), de a parádésan védő new yorki kapus, Henrik Lundqvist eszén sokáig nem tudtak túljárni.

A második harmad közepén aztán megszerezte a vezetést a Penguins: Jevgenyij Malkin középre tett korongját a 19 éves Jordan Staal egy csel után emelte a hálóba.

A játék képe ettől sem változott: a vendégek támadójátéka nélkülözött minden átütőerőt, de a hazaiak sem életük legjobbját nyújtották.

Az utolsó harmadban a Rangers nagy erőket mozgósított az egyenlítésért, de csak egy érvénytelen találatig jutottak: Martin Straka kapu felé csorgó korongjába szabálytalanság miatt belesípoltak a bírók, mielőtt a pakk áthaladt a gólvonalon.

A hajrában már beszorultak a Pingvinek, főleg miután Hal Gill szabálytalanságát követően két és fél perccel a meccs vége előtt emberhátrányba kerültek. Ám hiába erőlködtek a vendégek, Adam Hall révén egy üres kapus találattal, a Pens bebiztosította a győzelmet, mielőtt egy kisebb tömegverekedés tört volna ki Marc-André Fleury kapuja előtt.

Sidney Crosby és csapata ezzel 2–0-ra vezet az összesítésben, de csak „a kötelezőt” hozta a Pens: a következő két találkozóra a Rangers otthonában, Madison Square Gardenben kerül majd sor.

NHL, RÁJÁTSZÁS

KELETI FŐCSOPORT
Pittsburgh Penguins–New York Rangers 2–0
A négy győzelemig tartó párharc állása: 2–0, a Penguins javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik