Újpest elleni második sikerével az elődöntőbe jutott a Volán

Vágólapra másolva!
2008.02.28. 21:32
A második harmad elejétől az Újpest nem tudta a lépést tartani az Alba Volán csapatával a férfi ob I-es jégkorong-bajnokság negyeddöntőjének második mérkőzésén. Mivel a bajnok szerdán hosszabbításban győzött a Megyeri úton, csütörtöki sikerét követően már a legjobb négy közé jutott.
A második meccsen a játékosok nem mindig a játékra koncentráltak
A második meccsen a játékosok nem mindig a játékra koncentráltak
A második meccsen a játékosok nem mindig a játékra koncentráltak
A második meccsen a játékosok nem mindig a játékra koncentráltak

A szerdai hosszabbításos Alba Volán-győzelem után ezúttal nem kellett sokat várni a bajnoki címvédő első találatára, ugyanis Palkovics Krisztián már az ötödik percben gólra váltotta Vaszjunyin Artyom passzát. Igaz, a vendégek huszonnégyesének lövése megpattant, és az csak így kötött ki a lila-fehérek hálójában.

Azonban az első összecsapáshoz hasonlóan az újpestiek ezúttal sem adták egykönnyen magukat: öt perccel később Jan Zlocha emberelőnyből egyenlített. A hazaiak ekkor tűzijátékot rendeztek az Alba kapuja előtt, majd a légiós lövését már nem tudta hárítani Hetényi Zoltán.

A két találaton kívül, ami a legjobban szemet szúrhatott a kilátogató drukkereknek, az a feszültség volt. A két csapat játékosai meglehetősen keményen játszottak, amit hűen tükrözött, hogy öt kiállítás esett az első felvonásban, ráadásul Kangyal Balázs és Chris Allen fegyelmit is kapott.

Az első szünet után a felvonás derekánál járva két percet kapott lila-fehérek részéről Robert Cop, aminek meg is lett a következménye. A szerdai főhős, Ocskay Gábor lövésébe Benk András piszkált bele, így a pakk ismét a hazai hálóban kötött ki.

Alig telt el több mint két perc, a Volán megduplázta előnyét. Ekkor Palkovics lövése szállt a kapu mellé, majd a korong Horváth András elé pattant, akinek már nem volt nehéz dolga, hiszen csupán az üres kapuba kellett betalálnia. Megtette.

A záró harmad elején aztán Vaszjunyin Artyom is betalált a hazaiak hálójába, így végleg eldöntötte a találkozót és a továbbjutást. A továbbiakban nem a játékra koncentráltak a felek, a keménység sokszor csapott át indokolatlan durvaságba. A 48. percben a negyedik vendéggól szerzője és Jiri Mocek összeverekedett, így mindketten végleges fegyelmi büntetést kaptak.

Az Alba Volán végül 5-1-re megnyerte a mérkőzést, mivel Sam Ftorek az utolsó percben betalált az üresen hagyott újpesti kapuba. Így kettős sikerének köszönhetően a fehérvári együttes bejutott a bajnokság elődöntőjébe.

FÉRFI JÉGKORONG OB I, NEGYEDDÖNTŐ, MÁSODIK MÉRKŐZÉS:

ÚJPEST - ALBA VOLÁN 1–5 (1–1, 0–2, 0–2)
Megyeri út, 1000 néző, Vezette: Babic, Gebei, Kovács B., Nagy A.
ÚJPEST: Gonda – Skorvanek, Szajbert K., Virág, Lezo, Zlocha, Mocek, Senko, Berta, Voskár, Dubek, Hetler, Cop, Mracka, Markó, M. Stastny, Rencz, Strausz, Stajbert P., Borbás, Papp V. Edző: Ivan Dornic
ALBA VOLÁN: HETÉNYI – Horváth A., Tokaji, VASZJUNYIN, Ocskay, PALKOVICS, Galvins, Svasznek, Kovács Cs., Sihvonen, Ftorek, Kangyal, Ondrejcík, Gröschl, Majoross, Sofron, Allen, Borostyán, Benk, Fodor, Rajz. Edző: Ted Sator
Gólok: 4:32: Palkovics (Vaszjunyin, 0–1). 9:50: Zlocha (M. Stastny – emberelőny, 1–1). 28:03: Benk (Ocskay, Palkovics – ee., 1–2). 30:30: Horváth A. (Palkovics, 1–3). 42:30: Vaszjunyin (Ocskay, 1–4). 59:54: Ftorek (üres kapu, 1–5)
Kiállítások: 25 perc + végleges fegyelmi (Mocek), ill. 25 perc + 2x10 perc fegyelmi (Kangyal, Allen) + végleges fegyelmi (Vaszjunyin)
A kettő győzelemig tartó párharc végeredménye: 0–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik