Csak a hosszabbításban nyerte meg az első meccset a Volán

Vágólapra másolva!
2008.02.27. 22:31
Ocskay Gábor hosszabbításban szerzett góljával nyert az Alba Volán férfi jégkorongcsapata Újpesten az ob I negyeddöntőjének első mérkőzésén. A vendégek játéka nem volt meggyőző a meglehetősen jól teljesítő lila-fehérek ellen.
Meggyesi Bálint
Meggyesi Bálint

A Volánnak könnyedén kellett volna behúznia az újpest elleni találkozót a papírforma szerint. Ennek ellenére nem indult olyan könnyen a meccs a vendégek számára, mint ahogy azt várták volna.

Az első felvonásban ugyanis az újpestiek nagyszerűen tartották magukat, sát helyenként jobban is játszottak, mint a bajnok.

Az első szünet után aztán mindkét együttes kissé leeresztett, de néhány ütközés után újra belelendültek a játékosok. A harmad derekához érve aztán emberelőnybe kerültek a vendégek, miután Hetler Ádám kényszerült a büntetőpadra.

A fórban végig benne volt, hogy az Alba megszerzi a vezetést, és ez be is igazolódott, hiszen Artyom Vaszjunyin passza után Sam Ftorek talált az újpesti kapuba.

Ezután mindenki azt hihette volna, hogy ez a találat megtöri a lila-fehéreket, ez azonban nem így történtés másfél perc sem telt el, amikor Jan Zlocha egy kontra után szépített, igaz ebben a vendégek kapusának Hetényi Zoltánnak is volt némi szerepe.

A harmadik harmad nem hozott magas színvonalú játékot, és ennek köszönhetően a rendes játékidő 1-1-es döntetlennel zárult.

A hosszabbítás második percében aztán Palkovics Krisztián passza után Ocskay Gábor szánta el lövésre magát, aminek az lett a végeredménye, hogy a korong beakadt Gonda Kamil kapujába, és ezzel a találattal a fehérváriak megnyerték a mérkőzést.

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc következő összecsapását csütörtökön rendezik, ugyancsak a Megyeri úton.

FÉRFI JÉGKORONG OB I, NEGYEDDÖNTŐ

ELSŐ MÉRKŐZÉS
ÚJPEST-ALBA VOLÁN 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-1) - HOSSZABBÍTÁS UTÁN
G.: Zlocha (35:21) ill. Ftorek (33:59), Ocskay (61:38)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik