Tisztes helytállás a fehérváriaktól

Vágólapra másolva!
2007.01.05. 21:25
Négy góllal ugyan kikapott, de játékrészt tudott nyerni sokkal jobb erőkből álló ellenfele, az Avangard Omszk ellen az Alba Volán-FeVita jégkorongcsapata. A székesfehérváriak holnap este hétkor a finn Tamperét legyőző Junoszty Minszk ellen lépnek pályára.
Hatszor örülhettek az oroszok
Hatszor örülhettek az oroszok
Hatszor örülhettek az oroszok
Hatszor örülhettek az oroszok
Az Ilves Tampere és a Junoszty Minszk után a Székesfehérváron rendezett Kontinentális Kupa négyes döntőjének másik két csapata is pályára lépett: a házigazda Alba Volán-FeVita és a Roman Abramovics tulajdonában lévő orosz Avangard Omszk.

Lendületesen kezdtek az oroszok, lig telt el húsz másodperc, Budai Krisztiánnak máris meg kellett mutatnia a tudását: Artyem Csubarov ugyanis egyedül kiugrott, de lövése elakadt. Fél perc múlva már a magyar kapus sem tudott menteni, Gorovikov a léc alá küldte a korongot. A magyar együttes csak három perc után tudott némileg kijönni a szorításból, ráadásul emberelőnybe is került Troscsinszkij kiállítása után.

A nyolcadik percben egyenlítési lehetőséget szalasztott el az Alba, de Palkovics Fomicsev kapusba lőtt. A 11. percben a vendégcsapat növelte az előnyét, a fehérorosz Kaljuzsnij vágta a pakkot közelről a hálóba. Nem sokkal később Vaszjunyin kiállítása miatt emberelőnybe került az orosz csapat, ezt mindössze 31 másodperc alatt kihasznált Jakucenja.

Akárcsak az első, úgy a második harmad elején is gólt szerzett az Omszk, a hátulról érkező Rjabkin volt eredményes. Öt perc játék után Palovcik egy csúnya szabálytalanság után 2+10 perces büntetést kapott, az oroszok ezúttal is gyorsan kihasználták az emberelőnyt, miután Gyenyiszov lövésével szemben a néhány másodperccel korábban nagyot védő Budai is tehetetlennek bizonyult.

A 15. percben gyönyörűen hozta fel a korongot az Alba, két remek passz után Csibi törhetett egyedül kapura, de a kapuvasat találta el. Ez szárnyakat adott a csapatnak, Palkovics, majd Ocskay is helyzetbe került.

A magyar nyomásnak végül meg is lett az eredménye, bizonytalankodott Kaljuzsnij, Ocskay erőszakos volt, és bevágta Fomicsev hálójába a szépítő gólt. A hazai támadások közben megvillant az orosz együttes is, Gorovikov lövésébe csak belenyúlni tudott Budai Krisztián, hárítania már nem sikerült.

Az utolsó harmadot már nem tudta gyors góllal kezdeni az Omszk, pedig többször is emberhátrányba került a Volán. Az oroszok viszont ekkor már nem koncentráltak annyira.

A 9. percben némileg váratlanul talált be a magyar együttes, Vaszjunyin éles szögből ellőtte a korongot, ami meglepte Fomicsevet, és az orosz kapusról becsorgott a pakk. A magyar játékosok ebben a játékrészben még többször megdolgoztatták a válogatott kapust, aki azonban állta a sarat, míg a másik oldalon Budai is bemutatott több bravúrt. Az Alba Volán csapata az utolsó harmadot megnyerte sokkal erősebb ellenfele ellen.

A fehérváriak szombat este 19 órakor a Junoszty Minszk ellen játszanak.

Kontinentális Kupa

ALBA VOLÁN-FEVITA - AVANGARD OMSZK (orosz) 2-6 (0–3, 1–3, 1–0)
Székesfehérvár, 3500 néző
V: Turcan (cseh), Krpelec (szlovák), Zehetleiner (német)

ALBA VOLÁN: BUDAI – Smidriak, Poznik, Palkovics, OCSKAY 1 (1), Vaszjunyin 1, Ondrejcík, Tőkési, Stastny, Palovcík, Csibi, Svasznek, Kangyal, Kovács Cs., Holeczy, Gröschl, Borostyán, Ennaffati, Majoross, Rehák, Rajz A. Vezetőedző: Karel Dvorák

OMSZK: Fomicsev – Troscsinszkij, RJABKIN 1, KALJUZSNIJ 1 (1), Csubarov, Rosa (1), GYENYISZOV 1, Kolcov, Hacej (1), GOROVIKOV 2, Jacsmenyev (1), Nyikitin, Ignatov, JAKUCENJA 1, Kurjanov (1), Popov, Pervusin, Dubrovin, Topol, Baskirov, Pajor. Vezetőedző: Valerij Belouszov

Kiállítások: 12 perc + 10 perc fegyelmi (Palovcík), ill. 4 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik