Sportrádió: Nem hiszem, hogy a feljutásunk nagy meglepetés lenne – Bölöni

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.06.04. 12:49
null
Bölöni László és a Metz nagy sikert ért el (Fotó: Imago Images)
Interjút adott a Sportrádiónak Bölöni László, aki a Metz labdarúgócsapatának vezetőedzőjeként kivívta – egyelőre nem hivatalosan – a feljutást a francia élvonalba. A 70 éves szakember a siker hátteréről, a szükséges erősítésekről, a francia bajnokság színvonaláról, a saját magával szembeni elvárásokról és a jövőjéről is beszélt.

 

Az élvonalba való feljutásról:

„A nehéz pillanatokban, a vereségek után annyira összepontosítottunk a fő célra, a klubérdekre, hogy a csapat nem tört meg. A nehéz mérkőzéseket követően általában a legegyszerűbb módszerekhez folyamodtam, hogy felrázzam a csapatot. Nem gondoltunk mérkőzéssorozatokra, hanem mindig csak a következő találkozóra.”

Mennyire meglepetés Franciaországban a Metz feljutása?

„Nem hiszem, hogy a feljutásunk olyan nagy meglepetés lenne. Ott van a Le Havre, a Bordeaux, a Saint-Étienne, a Bastia, a Sochaux, a Dijon és mi is. Ezek olyan klubok, amelyek már szerepeltek az élvonalban, megvan hozzá a kultúrájuk. Ez teszi olyan nehézzé a francia másodosztályt, ahol nem nagyon szabad megbotlani, és kitartónak kell lenni. Nem lenne igaz, ha azt mondanám, hogy a feljutásunk hatalmas meglepetés, mert akkor azt állítanám, hogy a csapatnak nem volt első osztályú kultúrája. (…) Az eredményünk nagyon jó, a játékosok eladásából befolyó összeg nagyon szép, meghaladja a 35 milliót, és ez anyagi stabilitást ad a klubnak.”

A saját magával szembeni elvárásról:

„Én mindig a maximumot adom ki magamból. Hogy ennek százalékban mérve mekkora hatása van, nem tudom. Csak azt kérdezem meg magamtól, hogy magam nyújthattam volna-e többet vagy sem. Ha a válasz pozitív, akkor nyugodtan fekszem le és nyugodtan ébredek fel.”

A folytatásról:

„A szerződésem két évre szól, de a második évre vonatkozóan bizonyos feltételeknek is teljesülniük kell. Ezekről a napokban tárgyalok a vezetőséggel. Viszont ennél is sokkal jobban érdekel, hogy a vezetőség hogyan tudja megerősíteni a csapatot, mert ennek feltétlenül meg kell történnie, hogy legyen esély bennmaradni az első osztályban. Azt hiszem, hogy amit kellett, én megtettem, és ezután sem dolgozok kevesebbet vagy rosszabbul.”

A csapat megerősítéséről:

„Minden sorba kellene egy-egy játékos, ugyanakkor világos, hogy kiugróan teljesítő fiatalokat nem lehet megtartani. A tulajdonos anyagilag nagyon jó helyzetben van, az a kérdés, hogy mennyit hajlandó áldozni a piacon.”

A francia bajnokságról:

„A francia élvonal Európa elitjéhez tartozik. Az angol bajnokság vezet, utánuk a németeket, az olaszokat és a spanyolokat sorolom, de ebben a csoportban természetesen a francia bajnokság is ott van. Viszont az utánpótlást nézve a francia magasan a legjobb a világon.

A teljes interjút ide kattintva hallgathatja meg!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik