D. S. B.
2023.06.04 11:19 Frissítve: 2023.06.04 13:19

Ligue 2: hétfőn döntenek a Bordeaux büntetéséről

Mint arról beszámoltunk, a 20. percben félbeszakadt a francia másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Ligue 2) 38., utolsó fordulójában rendezett Bordeaux–Rodez mérkőzés, miután a hazaiak egyik szurkolója megütötte az ellenfél gólszerzőjét, Lucas Buadest, aki agyrázkódást szenvedett, a mérkőzést pedig félbeszakították és nem folytatták. A Sud Ouest regionális francia lap most arról számolt be, hogy a francia rendőrök négy Bordeaux-szurkolót őrizetbe vettek, az ügyben pedig hétfőn dönt a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) fegyelmi bizottsága, így ekkor válhat hivatalossá Bölöni László csapatának, a Metznek az élvonalba jutása.

Négy embert is előállított a francia rendőrség a Bordeaux–Rodez mérkőzésen történtek miatt (Fotó: AFP)

A záró forduló előtt még a Bordeaux számított esélyesebbnek a feljutás szempontjából, de péntek este ez gyorsan szertefoszlott, amikor egy szurkoló megtámadta az ellenfél gólvágóját, Lucas Buadest, amely miatt a Rodez elleni bajnokit félbeszakították.

 
Minden bizonnyal feljutott az élvonalba Bölöni László csapata
Messziről jövünk, rögös úton – Bölöni László

Az eset miatt vélhetően a mérkőzésért járó három pontot a vétlen Rodez kapja, ezzel a Bordeaux lemondhat az azonnali visszajutásról, s minden bizonnyal a Bölöni László által irányított Metz jut vissza a Ligue 1-be a Le Havre mögött.

A Sud Ouest regionális francia lap arról számolt be, hogy a Buadest megtámadó 45 éves szurkoló rendőri őrizetben van, de rajta kívül további három szurkolót is őrizetbe vettek.

A lap szerint a támadó – aki egy éttermet vezet – régóta szurkolója a Bordeaux-nak, de korábban ismeretlen volt a rendőrök előtt.

A férfit sportesemény területére való behatolás és nyolc napon belül gyógyuló erőszakos cselekmény miatt tartják őrizetben, amely alatt ügyvédje szerint megbánta tettét, a nyomozóknak pedig elismerte, hogy elvesztette a türelmét, ezért követte el az erőszakot, ám a hírek szerint szombat este meghosszabbították a férfi őrizetét.

A regionális lap arról is írt, hogy a 45 éves támadó mellett pénteken a francia rendőrök még három másik embert állítottak elő és vettek őrizetbe, hiszen a mérkőzés félbeszakítása után egy 29 és egy 30 éves ember is a pályára rohant, ám őket szombaton el is engedték, míg egy 47 éves férfit közfeladatot ellátó személlyel szembeni enyhe erőszak miatt vettek őrizetbe, míg egy 40 éves szurkolót azzal gyanúsítanak, hogy a páholyokban folytatott vita alatt megütötte a személyzet egyik tagját.

2023.08.08 14:16:42

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

Tizennyolc csapat, három+egy BL-résztvevő, két kieső, egy osztályozós csapat.

2023.05.20 14:15:20

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

A távozó sportvezető eladósodott egyesületből a világ egyik legértékesebb klubjává emelte az OL-t.

2023.05.05 19:58:50

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nasszer al-Kelaifi, a PSG nagyfőnöke, akin keresztül a katari állam pénzelte a klubot – így állta például Messi fizetését is –, elérkezettnek látta az időt, hogy harcba induljon az egókkal szemben. Lehetett volna korábban is, de akkor akár Messivel, akár más szupersztárral szemben több lett volna a veszítenivalója, mint most az öt mérkőzés.

2023.03.23 00:04:42

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sokéves átlag azt mutatja, hogy nemcsak a pályán nyújtott teljesítménye szokott csapatkapitányságra érdemesíteni egy futballistát, hanem az életkortól nem feltétlenül függetleníthető emberi érettség, a befolyásoló, közösségformáló erő is. Akire ezért-azért felnéz a többség, és akinek »közlekedik annyi vér a rendszerében«, hogy indokolt (vagy annak vélt) esetben egy szupersztárra is rászóljon.

2023.03.11 14:47:44

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

A 30 éves Will Still útja a Football Managertől a francia élvonal kispadjáig – edzői papírok nélkül.