Ligue 2: hétfőn döntenek a Bordeaux büntetéséről

Vágólapra másolva!
2023.06.04. 11:19
null
Négy embert is előállított a francia rendőrség a Bordeaux–Rodez mérkőzésen történtek miatt (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, a 20. percben félbeszakadt a francia másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Ligue 2) 38., utolsó fordulójában rendezett Bordeaux–Rodez mérkőzés, miután a hazaiak egyik szurkolója megütötte az ellenfél gólszerzőjét, Lucas Buadest, aki agyrázkódást szenvedett, a mérkőzést pedig félbeszakították és nem folytatták. A Sud Ouest regionális francia lap most arról számolt be, hogy a francia rendőrök négy Bordeaux-szurkolót őrizetbe vettek, az ügyben pedig hétfőn dönt a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) fegyelmi bizottsága, így ekkor válhat hivatalossá Bölöni László csapatának, a Metznek az élvonalba jutása.

A záró forduló előtt még a Bordeaux számított esélyesebbnek a feljutás szempontjából, de péntek este ez gyorsan szertefoszlott, amikor egy szurkoló megtámadta az ellenfél gólvágóját, Lucas Buadest, amely miatt a Rodez elleni bajnokit félbeszakították.

Az eset miatt vélhetően a mérkőzésért járó három pontot a vétlen Rodez kapja, ezzel a Bordeaux lemondhat az azonnali visszajutásról, s minden bizonnyal a Bölöni László által irányított Metz jut vissza a Ligue 1-be a Le Havre mögött.

A Sud Ouest regionális francia lap arról számolt be, hogy a Buadest megtámadó 45 éves szurkoló rendőri őrizetben van, de rajta kívül további három szurkolót is őrizetbe vettek.

A lap szerint a támadó – aki egy éttermet vezet – régóta szurkolója a Bordeaux-nak, de korábban ismeretlen volt a rendőrök előtt.

A férfit sportesemény területére való behatolás és nyolc napon belül gyógyuló erőszakos cselekmény miatt tartják őrizetben, amely alatt ügyvédje szerint megbánta tettét, a nyomozóknak pedig elismerte, hogy elvesztette a türelmét, ezért követte el az erőszakot, ám a hírek szerint szombat este meghosszabbították a férfi őrizetét.

A regionális lap arról is írt, hogy a 45 éves támadó mellett pénteken a francia rendőrök még három másik embert állítottak elő és vettek őrizetbe, hiszen a mérkőzés félbeszakítása után egy 29 és egy 30 éves ember is a pályára rohant, ám őket szombaton el is engedték, míg egy 47 éves férfit közfeladatot ellátó személlyel szembeni enyhe erőszak miatt vettek őrizetbe, míg egy 40 éves szurkolót azzal gyanúsítanak, hogy a páholyokban folytatott vita alatt megütötte a személyzet egyik tagját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik