K. T. I.
2021.10.21 17:44 Frissítve: 2021.11.24 10:11

Franciaország: 10 hónapos – felfüggesztett – börtönbüntetést kértek Benzemára

Mint arról beszámoltunk, szerdán megkezdődött Franciaországban annak a szexvideós zsarolási ügynek a bírósági tárgyalása, amelyben Karim Benzema, a Real Madrid és a francia labdarúgó-válogatott csatára is érintett. Az Euronews azt írja, az ügyészség tíz hónapos – felfüggesztett – börtönbüntetést és 75 ezer eurós pénzbírságot kért a játékosra, aki sem a szerdai, sem a csütörtöki bírósági napon nem jelent meg.

Benzema (középen, kapucniban) 2015 őszén igyekezett a lehető legláthatatlanabbul távozni a bírósági tárgyalásról (Fotó: AFP, archív)

Az ügy még 2015-ben kezdődött: az 52-szeres francia válogatott futballista, Mathieu Valbuena az év júniusában panaszt tett, mert egy ismeretlen felhívta és közölte vele, birtokában van róla egy kompromittáló videó. Az MTI korábban felidézte, a telefonáló a helyzet „elrendezését” javasolta, ugyanakkor pénzösszegről nem beszélt, de azzal fenyegetőzött, hogy nyilvánosságra hozza a felvételt, ha nem fizetnek neki. A vád szerint Benzemát egy gyerekkori barátja rávette, hogy közvetítőként lépjen fel, érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival. A csatárt 2015 novemberében őrizetbe vették, ám kihallgatását követően szabadon engedték, majd Noël Le Graët, a Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) elnöke decemberben bejelentette, hogy határozatlan időre eltiltják a válogatottbeli szerepeléstől.

Az ügy sértettje Benzema ellen vallott, és egyértelműen megvádolta a Real Madrid támadóját, aki viszont tagadta, hogy bármilyen aktív szerepet játszott volna Valbuena megzsarolásában.

A szerdán kezdődött tárgyaláson az Euronews beszámolója szerint az ügyészség tíz hónapos börtönbüntetést és 75 ezer eurós bírságot (27 millió forint) kért Benzemára, előbbi büntetési tételt felfüggesztve. Ha a sajtóhír igaz, úgy a labdarúgó egész olcsón megúszhatja a történteket, szempontjából a legrosszabb forgatókönyvként előzetesen akár ötéves szabadságvesztésről írtak a francia lapok. 

Benzema 2007-ben mutatkozott be a francia válogatottban, azonban a botrány kirobbanása után egészen az idén – részben Budapesten – megrendezett Európa-bajnokságig nem kapott meghívót Didier Deschamps szövetségi kapitánytól.

A bíróságon egyébként csak Valbuena jelent meg. Benzema képviselője előre jelezte, hogy ügyfele a Real Madrid kedd esti Bajnokok Ligája-találkozója miatt nem tud elutazni Franciaországba.

 Az ügyben 1 hónap múlva születhet jogerős ítélet.  

2022.08.16 00:52:02

Francia labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. C'est la vie! Cherchez la femme! A fair play nem vonatkozik a PSG-nél a pénzügyek után a belügyekre sem?

2022.08.06 10:23:17

Francia labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A Nice-nél az angol milliárdos vidám, szerethető csapatot akar, de hogyan lesz ebből nagy durranás?

2022.07.20 08:33:07

Francia labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Luis Suárez után Bakayoko, Kluivert és Mertens is kiköthet az OM-ben, és talán a Real Madrid legendája is.

2022.07.17 17:36:09

Francia labdarúgás K. Zs.

Húsz csapat, 38 forduló • Csökken a létszám, több lesz a kieső • A PSG indul címvédőként.

2022.07.15 11:58:03

Francia labdarúgás BODNÁR ZALÁN

Nem esett kétségbe Cristiano Ronaldo távozása miatt, inkább átvette a vezérszerepet.