Vb 2014: a cserék nagyon jól muzsikálnak, közel a rekord

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.24. 00:44
Brazília 4–1-re legyőzte Kamerunt az A-csoportban. Top 5 statisztika: nézzük, mit mondanak a számok erről a mérkőzésről!

21 A brazil Fernandinho (és a másik hétfői meccsen a mexikói Javier Hernández) tovább növelte a cserejátékosok által szerzett gólok számát: az idei vb-n 21-nél tartanak a beugrók, azaz már csak három találat kell ahhoz, hogy megdőljön a 2006-os németországi vb óta élő rekord.21 A brazil Fernandinho (és a másik hétfői meccsen a mexikói Javier Hernández) tovább növelte a cserejátékosok által szerzett gólok számát: az idei vb-n 21-nél tartanak a beugrók, azaz már csak három találat kell ahhoz, hogy megdőljön a 2006-os németországi vb óta élő rekord.

9 Brazília 1978-ban csupán második volt a csoportjában, azóta viszont mindig az első helyen jutott tovább – a mostani sorozatban a kilencedik ilyen alkalom.

16 Helyreállt a világ 2010-ben kibillent rendje: Brazília győzelme azt jelenti, hogy a vb-házigazda válogatottja megint továbbjutott a nyitó csoportkörből. Ez mindig így történt (már amikor volt csoportkör), leszámítva 2010-et, amikor Dél-Afrika – a brazilok világbajnok szövetségi kapitányának, Carlos Alberto Parreirának az irányításával – kiesett.

100 Brazília a 100. világbajnoki mérkőzését játszotta, Neymar pedig az idei világbajnokság 100. góljával szerzett 1–0-s vezetést.

8 Fred nyolc év után újra vb-gólt szerzett, brazil játékosnak ilyen hosszú kihagyás után még nem jött össze világbajnoki gól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik