Eb 2016: szektorbezárással megúszták a románok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.31. 17:35
null
Nézők előtt fogadhatják a románok az északíreket (Fotó: prosport.ro)
A Román Labdarúgó-szövetség bejelentette, hogy az UEFA fegyelmi és etikai bizottsága szektorbezárással és pénzbüntetéssel sújtotta őket a román–magyar Európa-bajnoki selejtező után indított vizsgálat során.

Az északír média és a helyi szövetség már korábban beszámolt róla, hogy az ő drukkereik biztosan a helyszínen tekinthetik meg a mérkőzést, csak az volt a kérdés, hogy a románokat részleges vagy teljes bezárással büntetik. Nos, riválisunk olcsón megúszta az esetet

A románok a november 14-i selejtezőn nem engedhetnek be nézőket a bukaresti Nemzeti Aréna egy részébe (a 122-es szektornak ezek között kell lennie), emellett 32 ezer eurós (mintegy 10 millió forintos) büntetést kell fizetniük.

Az UEFA honlapján megjelent korábbi hírek szerint a románokat lelátói rendbontás, tiltott pirotechnikai eszközök és más tárgyak használata illetve bedobása, lézerezés, tiltott molinók, valamint a játékosok helytelen viselkedése (öt vagy több sárga lap) miatt vizsgálták, míg a mieink ellen rasszista bekiabálások, lelátói rendbontás, tűzijáték használata és szintén a csapat által begyűjtött sok lap miatt indult eljárás.

Az erdélyi Civil Elkötelezettség Mozgalom később feljelentést tett az UEFA-nál a rasszista román megnyilvánulások miatt, a Magyar Labdarúgó-szövetség pedig szintén hivatalos beadvánnyal élt a románok viselkedése miatt. Az UEFA fegyelmi bizottsága ennek ellenére sem emelte be a vádak közé a románoknál a rasszizmust.

A mieink szintén részleges stadionbezárást és pénzbüntetést kaptak, erről itt olvashatnak bővebben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik