Zijes és en-Nesziri góljaival legyőzte Kanadát és megnyerte az F-csoportot Marokkó!

Vágólapra másolva!
2022.12.01. 15:50
null
Juszef en-Nesziri gólja továbbjutást ért Marokkónak (Fotó: Getty Images)
A katari labdarúgó-világbajnokság F-csoportjának harmadik körében Marokkó 2–1-re legyőzte Kanadát, és csoportelsőként jutott tovább.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

F-CSOPORT
Kanada–Marokkó 1–2 (1–2)
Doha,
al-Tumama Stadion, 43 102 néző. Vezette: Raphael Claus (brazil)
Kanada:
Borjan – A. Johnston, Vitória, K. Miller – A. Davies, Osorio (Laryea, 66.), Kaye (Hutchinson, 60.), Adekugbe (Koné, 60.) – Larin (David, 61.), Hoilett (Wotherspoon, 76.), Buchanan. Szövetségi kapitány: John Herdman
Marokkó:
BunuHakimi (Dzsabran, 85.), Agerd, Szaissz, Mazraui – Unahi (el-Jamik, 76.), Amrabat, Szabiri (Amallah, 66.) – Zijes (Hamdallah, 76.), en-Nesziri, Bufal (Abuhlal, 65.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi
Gólszerzők:
Agerd (41. – öngól), ill. Zijes (4.), en-Nesziri (23.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés a szép búcsú reményében pályára lépő kanadaiak számára. A 4. percben egy pontatlan hazaadást követően Borjan próbált menteni, de pechjére Zijeshez rúgta a labdát, aki a kinn álló kapus fölött jó 30 méterről a kapuba emelt. Tíz perccel később a „juharlevelesek” vittek végig egy tanári kontrát, de Hoilett beadásáról Buchanan centikkel lemaradt.

A 23. percben megduplázták előnyüket az „Atlasz oroszlánjai”. Asraf Hakimi adott forintos labdát en-Neszirinek, aki lefutotta Millert, majd éles szögből a kapuba bombázott – Borjan tehetetlen volt.

A második gól megszerzése után belekényelmesedett a meccsbe Marokkó, és ezt góllal büntették a kanadaiak. A 40. percben Adekugbe adott középre a bal szélről, a labda a menteni igyekvő Agerd lábán irányt változtatott – Bunu hiába ért bele, az öngólt ő sem tudta megakadályozni.

Az első félidő ráadásában a harmadik gólját is megszerezte Marokkó – más kérdés, hogy a találatot nem adta meg a játékvezető, mivel en-Nesziri lövésénél az egyik marokkói játékos zavarta Borjant a védésben.

A fordulás után körülbelül 25 percig nem láthatott komoly gólhelyzetet a közönség. A 70. percben aztán hatalmas szerencsével úszta meg a kapott gólt Marokkó. Hoilett szögletét Hutchinson a keresztlécre bólintotta, az ismétlést Johnston közvetlen közelről fejelte a kapu fölé.

A maradék húsz percben magabiztosan őrizte előnyét a marokkói csapat, míg Kanada története első vb-pontjáért támadott, de több gól nem született – a marokkóiak csoportelsőként jutottak be a legjobb 16 közé!

A MÉRKŐZÉS VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓJÁT ITT TEKINTHETIK MEG!

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén:
Horvátország–Belgium 0–0

AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Marokkó 3
2
1 4–1 +3 7
2. Horvátország3
12
4–1+35
3. Belgium 3
1 1
1 1–2 –1 4
4. Kanada 3
3
2–7 –5 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik