Vb 2014: tolószékükből felugráló drukkerek után nyomoznak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.20. 16:27
Futballszurkolók után nyomoz a rendőrség Brazíliában. A 2014-es vb nyitó mérkőzésén tolószékükből felugráló drukkerek lettek gyanúsak, most a biztonsági kamerák felvételei alapján keresik őket – írja a The Telegraph.

A közösségi médiában futótűzként terjedő, a Brazília–Horvátország találkozón készült képeken tisztán látszik, hogy a mozgássérülteknek fenntartott helyen ülő szurkolók a mérkőzés egyes jeleneteinél egyszerűen felálltak a tolószékükből. A rendőrség a csoda lehetőségét kizárta, csalás miatt keresi őket.

Egy gól olykor csodákra képes, de ez aligha volt az (Fotó: The Telegraph)
Egy gól olykor csodákra képes, de ez aligha volt az (Fotó: The Telegraph)

A gyanú szerint a fekete piacon jutottak hozzá a mozgássérültek számára biztosított, jó helyre szóló és olcsóbb jegyekhez, mivel nagy számban kerültek ilyen belépők a jegyüzérek birtokába. Arra is akadt példa, hogy fiatalok ültek kizárólag nyugdíjasoknak fenntartott ülőhelyekre.

A házigazda brazilok világbajnoki mérkőzéseire szóló, illegális úton vásárolt belépők – a The Independent információ szerint – 1200 euróba is kerülhetnek, ami tízszerese a hivatalos úton vásárolt belépők árának. A jegyüzérkedés a dél-amerikai országban is bűncselekménynek minősül, maximálisan egy év börtönnel büntethető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik