„Kicsoda?” – felelte Mbappé, amikor Onanáról kérdezték

VARGA BALÁZSVARGA BALÁZS
Vágólapra másolva!
2024.06.30. 22:28
Kylian Mbappé nem vette komolyan az ügyet (Fotó: Getty Images)
Nagy vihart kavart, hogy Amadou Onana azt mondta, felrúgja Kylian Mbappét hétfő este a Franciaország–Belgium labdarúgó Európa-bajnoki nyolcaddöntős mérkőzésen. A franciák sztárja humorosan reagált, amikor a belgák középpályásáról kérdezték.

 

Mint megírtuk, a belgák közösségi médiafelületein megjelent egy videó, amelyen Amadou Onana azt mondja, hogy meg fogja rúgni Kylian Mbappét. A videót a szövetség azóta eltávolította oldaláról, a csapat szóvivője pedig elnézést kért az eset kapcsán.

Mbappét most a Sporza nevű belga televízióadó szólaltatta meg, és ez az ügy is szóba került. Ruben Van Gucht, a csatorna riportere azt kérdezte a franciák csapatkapitányától, hogy ha Onana megkérdezi tőle, cserélnek-e mezt a meccs után.

„Kicsoda?” – kérdezte csodálkozva a 25 éves világbajnok támadó, majd amikor a riporter elmondta, hogy »Amadou Onana, a középpályásunk«, akkor is nyugodtan válaszolt. – Á, értem. Hallottam valamit erről, de elég sokan beszélnek rólam. Nekem ezzel nincs semmi bajom. Ha elkéri a mezemet, megkaphatja.”

Egyébként maga a nyolcaddöntős mérkőzés is szóba került, és arról érdeklődtek a játékosnál, hogy a belgák hogyan győzhetik le Franciaországot.

„Hogy van-e tanácsom, hogyan győzzenek le minket? Nézzék meg azokat a meccseket, amikor kikaptunk! De egyébként nem hiszem, hogy Belgiumnak szüksége lenne a tanácsaimra – mondta humorosan Mbappé, majd a maszkjáról is beszélt, amit az orrtörése miatt kell viselnie. – Elég zavaró, mert leszűkíti a látóteremet, ráadásul melegít is. Amiatt viszont nem aggódom, hogy az orrtörésem miatt még jobban utaznának rám. Az orrom már eltört, még jobban nem tud eltörni, nem? Ha fejjel kellene gólt szereznem, akkor sem hezitálnék.”

Franciaország hétfőn 18 órától Düsseldorfban játszik Belgiummal a negyeddöntőbe jutásért.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik