Kroos önbizalmat ad a többieknek, nála mindig jó helyen van a labda – Nagelsmann

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.24. 10:57
France v Germany - International Friendly
Julian Nagelsmann nagyon meg volt elégedve csapata játékával (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, felkészülési mérkőzésen Németország idegenben 2–0-ra legyőzte Franciaországot szombat este. A találkozó után a franciák szövetségi kapitánya, Didier Deschamps nem keresett kifogásokat a vereség miatt, és különösebben nem is kesergett, míg a németeket irányító Julian Nagelsmann csak szuperlatívuszokban tudott beszélni csapata és a nagy visszatérő Toni Kroos teljesítményéről.

 

A franciák szövetségi kapitánya szerint csapata azért szenvedett kétgólos vereséget Lyonban, mert nem tudta felvenni a németek által diktált tempót, és sem labdával, sem anélkül nem futballozott eléggé agresszíven. „Természetesen nem erre számítottam, de erről szól a legmagasabb szint. Régóta nem veszítettünk már el mérkőzést – kezdte értékelését a meccs után Didier Deschamps, aki nem volt megelégedve a találkozó játékvezetőjének teljesítményével sem, mivel szerinte Anthony Taylor nem ítélt meg csapatának egy jogos tizenegyest, amikor Antonio Rüdiger a tizenhatoson belül ellökte Randal Kolo Muanit. – Veszítettünk, mert nem teljesítettünk úgy, ahogy azt a legmagasabb szinten megkövetelik” – tette hozzá.

A németeket irányító Julian Nagelsmann már sokkal bőbeszédűbb volt a lefújás után, és külön kiemelte csapata első percben esett vezető találatát, ami szavai szerint nem a véletlen műve volt. „Nagy dicséretet érdemel a csapat, minden nagyon-nagyon jól alakult. Az első huszonöt percben nagyszerűen futballoztunk, és talán szerezhettünk volna még egy gólt. A kezdőrúgást pontosan így terveztük el Mads Buttgereittel, a pontrúgásokért felelős edzővel. Tökéletesen sikerült kivitelezni” – mondta, hozzátéve, még semmi konkrétumot sem tud a jövőjét illetően, de nem zárja ki, hogy az Európa-bajnokság után is folytatja a munkát a nationalelf élén: – Minden az ajánlattól függ. Először látnunk kell, mire leszünk képesek az Európa-bajnokságon, mert ahhoz, hogy hosszabbítsunk, nyilván mutatnunk kell valamit hazai pályán. Ezen van a hangsúly, az Eb-n kell bizonyítanunk.”

Külön kitért a válogatottba parádés játékkal visszatérő Toni Kroos szerepére is: „Toni hihetetlen volt! Beállította a meccs tempóját, és végig nagyon kemény munkát végzett. A Real Madridban évek óta látjuk, hogy ő köti össze a támadást és a védekezést, és ez az, amire nekünk is szükségünk van. Kell egy olyan játékos, aki önbizalmat ad a többieknek, akit mindig meg lehet játszani. Mindig hihetetlenül higgadt, és ezt átadja a csapattársainak is. Óriási biztonságérzetet teremt maga körül, a labda mindig jó helyen van nála.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik