Eb 2020: Drágán megfizethettünk volna – Frank de Boer

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.14. 00:12
null
A hollandok örülhettek a végén (Fotó: AFP)
Az ukrán labdarúgó-válogatott felállt kétgólos hátrányból Amszterdamban, de 3–2-re kikapott Hollandiától az Európa-bajnokság C-csoportjának 1. fordulójában. De hogyan látta a két szövetségi kapitány és Andrij Jarmolenko a mérkőzést?

 

Az ukránok mestere, Andrij Sevcsenko így értékelte a történteket az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) honlapjának:

„Nagyon gyors és érdekes mérkőzés volt a mai, mindkét csapatnak rengeteg lehetősége volt. Szeretném megköszönni a játékosaimnak a hozzáállásukat, hogy kétgólos hátrányban sem adták fel a harcot – már akkor elveszíthettük volna a találkozót!”

Az ukránok szélsője, Andrij Jarmolenko is érzi a szakmai stáb elégedettségét.

„Nehéz mérkőzés volt, amelyen érzékeltük, hogy rendkívül erős rivális ellen küzdünk. Az edzői stábunk boldog a látottak miatt. Persze a vereség mindig szomorú, de nem keseredünk el, van még két meccsünk, amelyeken ugyanilyen energiával lépünk pályára. A célunk természetesen az, hogy továbbjussunk a csoportból.”

A hollandok szövetségi kapitánya, Frank de Boer érthető módon frusztrálttá vált, amikor a rivális egyenlített. Erről beszélt a Telegraafnak:

„Kettő–kettőnél nagyon csalódott voltam, nehéz helyzet volt. Szerencsére Denzel Dumfries remek pillanatban érkezett, és gyönyörű gólt fejelt. A tanulság az, hogy sohasem szabad hátradőlni, meg kell próbálnunk kilencven percen át nyomást gyakorolni az ellenfélre. Drágán megfizethettünk volna ezért a hibáért. Mindenesetre jó érzés győzelemmel kezdeni, az első lépést megtettük.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!
ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

EURÓPA-BAJNOKSÁG
1. FORDULÓ

C-CSOPORT
Hollandia–Ukrajna 3–2 (0–0)
Amszterdam,
Johan Cruijff ArénA, 15 837 néző. Vezette:Felix Brych (német)
Hollandia:Stekelenburg–Dumfries,Timber (Veltman, 88.), De Vrij,Blind (Aké, 64.), Van Aanholt (Wijndal, 64.) – De Roon, Wijnaldum,F. de Jong–Weghorst (L. de Jong, 88.), Depay (Malen, 90+1.).Szövetségi kapitány:Frank de Boer
Ukrajna: Buscsan – O. Karavajev, Zabarnij, Matvijenko, Mikolenko – Zincsenko – Jarmolenko, Szidorcsuk, Malinovszkij, Zubkov (Marlos, 13.; Saparenko, 64.) – Jaremcsuk. Szövetségi kapitány: Andrij Sevcsenko
Gólszerző: Wijnaldum (52.), Weghorst (59.), Dumfries (85.), ill. Jarmolenko (75.), Jaremcsuk (79.)

EURÓPA-BAJNOKSÁG
C-CSOPORT (BUKAREST, AMSZTERDAM)
Június 13., vasárnap, 18.00
Bukarest
Ausztria–Észak-Macedónia 3–1
Június 13., vasárnap, 21.00
Amszterdam
Hollandia–Ukrajna 3–2
Június 17., csütörtök, 15.00
Bukarest
Ukrajna–Észak-Macedónia
Június 17., csütörtök, 21.00
Amszterdam
Hollandia–Ausztria
Június 21., hétfő, 18.00
Amszterdam
Észak-Macedónia–Hollandia
Június 21., hétfő, 18.00
Bukarest
Ukrajna–Ausztria

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik