Eb 2016: az osztrák kapitány a játékosai hátsójába csípne

Vágólapra másolva!
2016.03.28. 13:17
A nyári Európa-bajnokságon Ausztria lesz a magyar labdarúgó-válogatott első ellenfele. Az osztrákok szombaton 2–1-re győztek a szintén Eb-résztvevő Albánia ellen felkészülési mérkőzésen, de Marcel Koller szövetségi kapitány messze nem volt elégedett a látottakkal.

„Az első félidőben jók voltunk támadásban, sokat volt nálunk a labda, megnyertük a párharcokat, és ez elég volt ahhoz, hogy gyorsan szerezzünk két gólt. A védelmünk viszont már akkor sem állt a helyzet magaslatán, fegyelmezetlenségünkből adódóan folyosók nyíltak az albánok előtt, szerencsére nem tudtak élni a lehetőséggel.”

A második félidő elején aztán már kihasználtak egy esélyt, szépítettek, és ezzel kényelmetlen helyzetbe hozták a házigazdákat.

„A góljuk felpörgette őket, mi pedig nem tudtuk a saját játékunkat játszani, nem volt nálunk eleget a labda. Nem mozogtunk eleget. Talán kissé elkényelmesedtünk azt gondolván, hogy a két gyors gólunk után simán meglesz a győzelem, csakhogy ha nem jön a harmadik, igen kellemetlen helyzetbe lehet kerülni, ahogyan azt a példánk is mutatja.”

Koller már közvetlenül a mérkőzés után is utalt arra: mindent egybevetve jobb, ha a hibák most derülnek ki, és nem a franciaországi Európa-bajnokságon – amikor már késő lesz.

„A hátsónkba kell csípnünk, mert az Európa-bajnokságon ilyen megingásokat nem engedhetünk meg magunknak. Fontos, hogy gördülékeny legyen a támadójátékunk, de a siker kulcsa a jó védekezés. Mindig résen kell lenni, cseppnyi figyelmetlenség is végzetes lehet.”

Az Eb-n a magyar, a portugál és az izlandi csapattal összesorsolt osztrák válogatott kedd este Törökországgal vív felkészülési mérkőzést Bécsben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik