F1: Vettel hároméves szerződést kötött a Ferrarival - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.20. 11:21
null
Jövőre a két jó barát, Vettel és Räikkönen alkotja a Ferrari pilótapárosát (Fotó: Reuters, archív)
A Ferrari hároméves szerződést kötött Sebastian Vettellel, aki a 2015-ös évben Kimi Räikkönen csapattársaként versenyez a Formula–1-ben.

Vettel a csapattól öt szezon után távozó Fernando Alonsót váltja Maranellóban.

„A Ferrari úgy döntött, az F1 történetének legfiatalabb többszörös világbajnokába veti a hitét" – idézte a csapat közleménye Marco Mattiacci csapatfőnököt.

A német pilóta idény végi távozását a Japán Nagydíj hétvégéjén jelentette be a Red Bull, amellyel Vettel hat szezon alatt eddig 113 versenyen 38 győzelmet aratott, s négy világbajnoki címet szerzett.

A 27 éves pilótának a BMW, a Toro Rosso és a Red Bull után a Ferrari lesz a negyedik csapata az F1-ben. 2008-ban már szoros kötődést szerzett a maranellói gyárhoz: a Toro Rosso pilótájaként Monzában az eddigi egyetlen olyan Ferrari-motoros F1-es győzelmet aratta, amelyet nem a gyári csapat jegyzett.

„Életem álma vált valóra azzal, hogy aláírtam a ferraris szerződésemet. Kisgyerekként a példaképemet, Michael Schumachert figyeltem, ahogy a Ferrarival versenyez és nyer világbajnoki címeket – mondta Vettel. – Óriási megtiszteltetés, hogy őt követhetem. Hat éve Monzában a Toro Rossóval aratott győzelmem során megízlelhettem, milyen lehet Ferrari-pilótának lenni, hiszen az olasz motor hajtotta az autómat. A Ferrarinak nagy hagyománya van az F1-ben, és mindent megteszek azért, hogy visszajusson a csúcsra."

A Ferraritól Abu-Dzabiban búcsúzó Alonso 11 győzelmet aratott a Ferrarival, 44-szer állt dobogóra. A 2010-es és a 2012-es szezon utolsó futamán volt esélye a világbajnoki cím megszerzésére is, de mindkétszer elbukott.

„Ferrari-pilóta. Egy élmény. Egy büszkeség. Köszönöm" – írta Alonso a Twitterre, és számos képet csatolt az üzenetéhez.

Alonso minden bizonnyal a McLarennél folytatja a karrierjét, ám a wokingiak csak decemberben jelentik be a spanyol érkezését.

A 2015-ÖS FELÁLLÁS
MERCEDES Mercedes Nico Rosberg Lewis Hamilton
RED BULL Renault Daniel Ricciardo Danyiil Kvjat
FERRARI Ferrari Sebastian Vettel Kimi Räikkönen
WILLIAMS Mercedes Valtteri Bottas Felipe Massa
McLAREN Honda Fernando Alonso (?)
Kevin Magnussen/Jenson Button (?)
FORCE INDIA Mercedes Nico Hülkenberg Sergio Pérez
TORO ROSSO Renault Max Verstappen Jean-Éric Vergne (?)
LOTUS Mercedes Pastor Maldonado Romain Grosjean
SAUBER Ferrari Marcus Ericsson
Felipe Nasr
A Caterham és a Marussia szereplése kérdéses
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik