F1: Verstappen már majdnem odaért a mézesbödönhöz – sajtóvisszhang

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.05.10. 10:28
null
„Verstappen (balra) már majdnem odaért a mézesbödönhöz” (Fotó: AFP)
A nemzetközi sajtó a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, valamint csapata, a Mercedes közös teljesítményéről áradozott a vasárnapi Formula–1-es Spanyol Nagydíj másnapján – írja az MTI.

 

Nagy-Britannia:

The Guardian: „Lewis Hamilton és a Mercedes győzelme a Spanyol Nagydíjon kiváló emlékeztető volt mindenki számára arról, hogy milyen lenyűgöző kombinációt alkot a világbajnoki címvédő és csapata. A siker kulcsa Hamilton könyörtelen vezetési stílusa, valamint egy okos és átgondolt stratégia párosítása volt.”

Daily Mail: „Lewis spanyolleckét adott Maxnak: Hamilton a rajtnál pozíciót veszített, de visszaküzdötte magát, lehagyta legnagyobb riválisát, és sorozatban ötödik győzelmét aratta Barcelonában.”

The Sun: „Lewis Hamilton a Max Verstappennel vívott nagyszerű csatában megnyerte a Spanyol Nagydíjat.”

51. SPANYOL NAGYDÍJ
MÁJUS 7., PÉNTEK
1. szabadedzés:1. Bottas 1:18.504
2. szabadedzés:1. Hamilton 1:18.170
MÁJUS 8., SZOMBAT
3. szabadedzés:1. Verstappen 1:17.835
Időmérő:1. Hamilton 1:16.741
MÁJUS 9., VASÁRNAP
A verseny:1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Bottas
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 23., 15.00Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 6., 14.00
Azeri Nagydíj, Baki
Június 13.Török Nagydíj, Isztambul

Spanyolország:

As: „Érettség, tapasztalat, intelligencia, ravaszság, derű, tehetség ... Ezek a kiválóságra való törekvés nélkülözhetetlen összetevői, melyek egy profi sportoló karrierjének bizonyos pontján megfelelő mértékben egyesülnek. És éppen ebben a virtuóz állapotban van jelenleg Lewis Hamilton. Verstappen a jövő, de Hamilton kétségtelenül még mindig jelen van.”

Mundo Deportivo: „Max Verstappen már majdnem odaért a mézesbödönhöz, amikor hat körrel a vége előtt Lewis Hamilton lehagyta.”

La Vanguardia: „Hamilton a Mercedes taktikai mesterművének köszönhetően elverte Verstappent.”

Ausztria:

Kronen Zeitung: „A Red Bull optimistán utazott el a Spanyol Nagydíjra, de ott meg kellett élnie, ahogyan Lewis Hamilton sorozatban ötödször győz – ehhez hasonlót csak egy versenyző ért el eddig a Formula–1 történetében, mégpedig Ayrton Senna, aki Monacóban nyert egymás után öt alkalommal.”

Kurier: „Sokáig úgy tűnt, hogy Max Verstappen pályafutása 12. F1-es futamgyőzelmét ünnepelheti a Spanyol Nagydíjon. A végén viszont megint Lewis Hamilton állt fel a dobogó tetejére. A brit címvédő a kiváló stratégiának is köszönheti a győzelmét, mellyel tovább növelte az előnyét az összetett pontversenyben.”

Svájc:

Tages-Anzeiger: „Verstappent kijátszották a Mercedesnél dolgozó zsenik. A holland versenyző mindent jól csinált, már az első kanyarban megelőzte Hamiltont, mégsem tudta megnyerni a Spanyol Nagydíjat.”

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik