F1: Verstappen autója nélküle járta be Imolát, „MazeSpin” ismét villantott

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.19. 16:19
Max Verstappen nyerte a kaotikus Emilia-romagnai Nagydíjat Imolában. A Red Bull versenyzője számára nem indult tökéletesen a hétvége – pénteken az autóját is alig kapta vissza. Lando Norris nem akárkitől kapott biztató szavakat a nem éppen legjobban végződő időmérője után, azt viszont, amit George Russell „kapott" Valtteri Bottastól az ütközésüket követően, már jóval kevésbé nevezhető pozitívnak. Bár Nyikita Mazepin ezalkalommal önhibáján kívül is belekeveredett egy balesetbe, azért a futam végi megforgás nem maradhatott el tőle. Jöjjenek az F1-legek az imolai versenyről!

VERSTAPPEN AUTÓJA FELFEDEZTE IMOLÁT. Érdekes felvétel járta be az internetet a pénteki szabadedzések után. A második tréning nem sikerült túl jól Max Verstappen számára, aki nem sok időt tölthetett a pályán, mielőtt technikai hiba miatt kénytelen lett volna félrehúzódni és megállni a 33-as számú Red Bull-lal. Bár az autó nem messze a paddocktól adta meg magát, beletelt némi időbe, mire visszakerült a Red Bull garázsába. A szállításhoz ráadásul a pálya környéki utakat is idénybe vették az illetékesek, az egészet pedig rögzítette az autó fedélzeti kamerája. Szívesen lettünk volna a videón látható futár helyében, aki néhány percig egy F1-es autót csodálhatott maga előtt vezetés közben… VERSTAPPEN AUTÓJA FELFEDEZTE IMOLÁT. Érdekes felvétel járta be az internetet a pénteki szabadedzések után. A második tréning nem sikerült túl jól Max Verstappen számára, aki nem sok időt tölthetett a pályán, mielőtt technikai hiba miatt kénytelen lett volna félrehúzódni és megállni a 33-as számú Red Bull-lal. Bár az autó nem messze a paddocktól adta meg magát, beletelt némi időbe, mire visszakerült a Red Bull garázsába. A szállításhoz ráadásul a pálya környéki utakat is idénybe vették az illetékesek, az egészet pedig rögzítette az autó fedélzeti kamerája. Szívesen lettünk volna a videón látható futár helyében, aki néhány percig egy F1-es autót csodálhatott maga előtt vezetés közben…


HAMILTON KIÁLLT NORRIS MELLETT AZ IDŐMÉRŐ UTÁN. Az imolai kvalifikáción pályaelhagyás miatt törölték Lando Norris azon körét, amivel akár az első rajtsorba is kvalifikálhatta volna magát. A McLaren fiatal versenyzője így csak a hetedik pozícióból kezdhette meg a vasárnapi versenyt, és természetesen roppant csalódott volt, amiért elszalasztotta ezt a hatalmas lehetőséget.

Az időmérő után Norris a közösségi médiában fejezte ki, mennyire sajnálja, hogy a csapata ilyen helyzetbe került miatta, ám lelkesítő szavak a rajongók mellett a hétszeres világbajnok honfitárstól is érkezett.

MAZEPIN CÉLBA ÉRT, ÉS ALIG HIBÁZOTT. Már a futam első körében a pályára kellett küldeni a biztonsági autót, miután Nicholas Latifi csúnyán összetörte a Williamsét. A kanadai versenyző előbb kicsúszott a pályáról, majd visszatérve Nyikita Mazepinnel akadt össze. Bár a Haas újonca idén már rengeteg kritikát kapott, most egy olyan balesetbe keveredett bele, amiben nem ő volt a hibás.

Azért „MazeSpin” a futam legvégén még megvillantotta magát, ugyanis az utolsó körben sikerült keresztbe állnia a Haasszal. Ez viszont nem volt túl nagy hatással a végeredményre – kétkörös hátrányban a 17. helyen látta meg a kockás zászlót az első olyan F1-es futamán, amit be is tudott fejezni.

BOTTASÉK ÜTKÖZÉSE UTÁN ELSZABADULTAK AZ INDULATOK. A verseny egyik legemlékezetesebb pillanata mindenképp Valtteri Bottas és George Russell balesete volt a 31. körben. Az utóbbi aztán az igencsak összetört autójából kiszállva Bottashoz sietett, hogy számonkérje az esetért. A finn egy nemzetközi kézjelzéssel tudatta, hogy Russell akár egy pontot is szerezhetett volna, ha nem hibázik, hiszen szerinte a Williams pilótája volt a vétkes a balesetért. Kettejük vitája a médián keresztül folytatódott a futam után, és továbbra sem értenek egyet abban, kinek kellett volna másképpen cselekednie az ütközés elkerülése érdekében. Egyébként a sportfelügyelők sem nevezték meg az abszolút vétkest, hiszen versenybalesetnek nyilvánították az esetet.

OLASZORSZÁG MOST SEM HAGYOTT MINKET CSERBEN. Akárcsak tavaly, idén is egy szinte már felejthetetlennek számító futamot hozott az egyik, olaszországi helyszín, és a monzai futam még hátravan! Sok minden történt vasárnap Imolában – rengeteg volt a megpördülés a keresztbe forgás, Hamilton kicsúszott és a falat is eltalálta, Bottas és Russell „találkozója” csúnyán végződött, és még a piros zászló is előkerült. Sose rosszabb versenyt!


A FUTAM HIVATALOS VÉGEREDMÉNYE
1. Max Verstappen holland Red Bull-Honda 2:02:34.598
2. Lewis Hamilton brit Mercedes 22.000 mp h.
3. Lando Norris brit McLaren-Mercedes 23.702 mp h.
4. Charles Leclerc monacói Ferrari 25.579 mp h.
5. Carlos Sainz spanyol Ferrari 27.036 mp h.
6. Daniel Ricciardo ausztrál McLaren-Mercedes 51.220 mp h.
7. Pierre Gasly francia AlphaTauri-Honda 52.818 mp h.
8. Lance Stroll * kanadai Aston Martin-Mercedes 56.909 mp h.
9. Esteban Ocon francia Alpine-Renault 1:05.704 p h.
10. Fernando Alonso spanyol Alpine-Renault 1:06.561 p h.
11. Sergio Pérez mexikói Red Bull-Honda 1:07.151 p h.
12. Cunoda Juki * japán AlphaTauri-Honda 1:13.184 p h.
13. Kimi Räikkönen ** finn Alfa Romeo-Ferrari 1:34.773 p h.
14. Antonio Giovinazzi olasz Alfa Romeo-Ferrari 1 kör h.
15. Sebastian Vettel német Aston Martin-Mercedes 2 kör h.
16. Mick Schumacher német Haas-Ferrari 2 kör h.
17. Nyikita Mazepin orosz Haas-Ferrari 2 kör h.

FELADTÁK

megtett körök
Valtteri Bottas finn Mercedes 30
George Russell brit Williams-Mercedes 30
Nicholas Latifi kanadai Williams-Mercedes 0
*: 5 másodperces időbüntetés
**: 30 másodperces időbüntetés
A VILÁGBAJNOKSÁG ÁLLÁSA
PILÓTÁK GYŐZELEM DOBOGÓ PONTSZERZÉS LGYK PONT
1. Lewis Hamilton 1 2 2 1 44
2. Max Verstappen 1 2 2 43
3. Lando Norris 1 2 27
4. Charles Leclerc 2 20
5. Valtteri Bottas 1 1 1 16
6. Carlos Sainz 2 14
7. Daniel Ricciardo 2 14
8. Sergio Pérez 1 10
9. Pierre Gasly 1 6
10. Lance Stroll 2 5
11. Cunoda Juki 1 2
12. Esteban Ocon 1 2
13. Fernando Alonso 1 1
KONSTRUKTŐRÖK
1. Mercedes 60
2. Red Bull-Honda 53
3. McLaren-Mercedes 41
4. Ferrari 34
5. AlphaTauri-Honda 8
6. Aston Martin-Mercedes 5
7. Alpine-Renault 3
8. Alfa Romeo-Ferrari 0
9. Williams-Mercedes 0
10. Haas-Ferrari 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik