F1: újabb versenypálya rendezne idén futamot

Börzöli BernadettBörzöli Bernadett
Vágólapra másolva!
2020.04.30. 17:25
null
Akár a Hockenheimringen is rendezhetnek versenyt 2020-ban (Fotó: AFP)
A hockenheimi versenypálya vezetője jelezte, hogy ha túl sok ország mondana nemet idén a versenyrendezésre, a Német Nagydíj korábbi helyszíne szívesen átvállalná valamelyik hétvége lebonyolítását.

 

A koronavírus-járvány miatt egyelőre kétséges, hogy melyik futamokat rendezik meg az idén. Előfordulhat, hogy túl sok helyszín lép vissza a versenyrendezéstől, annak érdekében viszont, hogy tartani tudják a tervezett 15-18 versenyt, olyan országokba is ellátogathat a mezőny, amelyek nem szerepeltek az eredeti versenynaptárban.

Korábban a portugáliai Portimao és az olaszországi Imola is jelezte, hogy kisegítené a Formula–1-et ilyen módon, nemrég pedig a Német Nagydíj korábbi helyszíne, Hockenheim is felfedte szándékát a futamrendezést illetően.

Az elmúlt években Németország általában része volt az F1-es versenynaptárnak, de többször előfordult, hogy mégsem tudták ott megrendezni a versenyt. Az érdekeltek közti ellentétek miatt 2019 után a Német GP kikerült a versenynaptárból, a jelenlegi kényszerváltoztatások miatt azonban mégis ellátogathat a mezőny idén Hockenheimbe.

Ami a járvánnyal kapcsolatos helyzetet illeti, Németországban korábban megpróbáltak enyhíteni a korlátozásokon, de a rengeteg új megbetegedés miatt szerdán bejelentette a kormány, hogy június közepéig kitolja az utazási tilalmat. Jorn Teske, a Hockenheimring vezetője azonban úgy véli, hogy meg lehetne rendezni biztonságos módon a versenyhétvégét, például nézők nélkül bonyolítanák le az eseményeket, amire jó eséllyel a német kormány is engedélyt adna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik