BÖRZÖLI BERNADETT 2019.07.17 15:12

F1: újabb fejezet a Haas és a Rich Energy balhéjában

A Twitteren jelentette be William Storey, hogy elhagyja a Rich Energyt. A Haas névadó szponzorának eddigi vezérigazgatója a múlt héten okozott néhány kellemetlen pillanatot az amerikai istállónak, amikor azt hangoztatta: a Rich Energy szerződést bont a Haasszal.

Úgy tűnik, hogy egy darabig nem változik a Haas festése (Fotó: AFP)

 

Állt a bál a Brit Nagydíj hetén a Haas házi táján – a névadó szponzora, a Rich Energy Twitter-oldalán ugyanis megjelent egy közlemény, amely szerint az amerikai istálló gyenge teljesítménye miatt szerződést bontanak vele. A Haas később a saját közösségi felületein jelentette be, hogy a hír nem igaz, majd az is kiderült, hogy a furcsa bejelentés mögött a vállalat vezérigazgatója, William Storey állt.

Storey az alapítója és a többségi tulajdonosa volt a Rich Energynek, csakhogy a szerződésbontási szándékáról nem egyeztetett a vállalat egyéb résztulajdonosaival, akik egyértelműen az együttműködés folytatása mellett álltak. Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy végül az lett, amit ők szerettek volna, ugyanis Storey a Twitteren jelentette be egy Bernie Ecclestone-nal közös képpel: már nem ő az energiaital-gyártó cég vezérigazgatója.„William Storey, a Rich Energy alapítója eladta a többségi részesedését egy harmadik félnek a Rich Energy Ltd.-ben. Ez a kétszínű, kisebbségi tulajdonnal rendelkező részvényesek által keltett undor miatt történt. De Schwarzenegger szavaival élve: vissza fog térni!” – utalt magára a tőle megszokott stílusban a leváltott szakember.

Azóta az is kiderült, hogy a cég Rich Energyről Lightning Voltra változtatja a nevét, az új vezérigazgató pedig Matthew Kell lesz, aki öt másik, többek között az építőiparban és a művészeti galériák területén tevékenykedő vállalat élén is áll. A Haas szponzorálását pedig jelen állás szerint a tulajdonosváltás után is folytatják.

2021.01.18 07:05:48

F1 ZSOLDOS BARNA

Bár nyernie nem sikerült, talán emlékezetesebb marad a története, mint sok futamgyőztesé.

2021.01.11 19:50:58

F1 ZSOLDOS BARNA

Michael Schumacher utódját látták benne, ám Vettel és a Ferrari kapcsolata katasztrofális véget ért.

2020.12.27 09:28:00

F1 ZSOLDOS BARNA

Rekordok, furcsaságok, megvalósult álmok, nagy győzelmek és főleg egy csodás megmenekülés története.

2020.12.24 22:53:38

F1 TÓTH ANITA

Hazánk egyetlen Formula–1-es pilótája háromgyerekes apaként már óvatosabban nyomja a gázpedált.

2020.12.22 22:26:36

F1 MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A Formula–1 jövője és a következő generáció miatt fontos, hogy legyenek olyan nevek, amelyek felkeltik a nézők érdeklődését. Márpedig a Schumacher név ilyen, függetlenül attól, hogy érdekli őket az F1 vagy sem.