F1: pusztító volt az Amerikai Nagydíj a szervezőkre nézve

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.29. 15:53
A Formula–1 idei Amerikai Nagydíja anyagi szempontból katasztrófával ért fel a szervezőknek. Bobby Epstein, az amerikai verseny elnöke szerint ennek nemcsak a kíméletlen időjárás, hanem a Mexikói Nagydíj visszatérése is az oka.

Lewis Hamilton gyermekkori álma vált valóra Austinban, az Amerikai Nagydíjon, nem úgy a rendezőknek, akiknek egy horrorhétvégével ért fel a futam.

„Kemény hétvége volt” – kezdte Bobby Epstein, az amerikai verseny elnöke.

Viharokat, özönvízszerű esőzéseket hozott magával az óriási Patricia hurrikán, emiatt üresen maradtak a lelátók a szabadedzésre. Az előző versenyekhez képest most volt a legkisebb a nézőszám az Amerikai Nagydíj négyéves történetében.

„Pénzügyileg pusztító hétvége volt ez a cégnek. Milliókat buktunk, és borzasztó érzés, hogy a szurkolóknak annyira rossz élményben volt részük, hogy talán többé nem is jönnek vissza. Bár remélem, meg tudjuk változtatni a véleményüket” – tette hozzá.

A másik gondot az jelentette, hogy az amerikai futamot „párosították” a Mexikói Nagydíj visszatérésével, amely így közvetlen riválisa lett az austini versenynek.

„A mexikói futam visszatérése nem tett jót nekünk”– zárta le nyilatkozatát Epstein az Austin American Statesman című lapnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik