F1: Pérez távozik a Racing Pointtól – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.09.09. 20:34
null
Pérez hét év után hagyja ott a csapatot (Fotó: AFP)
Sergio Pérez a közösségi oldalain tette hivatalossá, hogy 2020 végén távozik a Racing Pointtól.

 

A mexikói versenyző kissé váratlanul szerda este a Twitter-oldalán osztott meg egy közleményt, melyben bejelentette, hogy az év végén távozik a Racing Pointtól. Noha Sergio Péreznek 2022 végéig érvényes szerződése volt a csapattal, már jó ideje hallani lehetett arról, hogy ha a Ferraritól 2020 végén távozó Sebastian Vettel megegyezik a Lawrence Stroll által tulajdonolt gárdával, akkor neki kell távoznia.

 

„Az életben mindennek van kezdete és vége, s hét együtt eltöltött év után a csapattal írt történetem végére is pont kerül az idény végén. Fáj egy kicsit, hiszen a nehéz időkben is kitartottam a csapat mellett, együtt küzdöttünk le akadályokat, és büszkességgel tölt el, hogy sikerült megmentenem jó néhány kollégám munkáját is. Megőrzöm az együtt szerzett szép emlékeket, a barátságokat, és magammal viszem az abból fakadó elégedettség érzését, hogy mindig a maximumot nyújtottam. Mindig hálás leszek a lehetőségért is, amit Vijay Mallyától kaptam, aki hitt bennem, és lehetővé tette, hogy a Force Indiánál folytathassam a Formula–1-es karrieremet 2014-ben" – kezdte a mexikói.

A Lawrence Stroll által irányított jelenlegi vezetőségnek csak a legjobbakat kívánom, főleg az Aston Martin-projekt kapcsán. Egyelőre nincs B-tervem. Szeretném folytatni a versenyzést, azonban minden attól függ, hogy találok-e olyan projektet, amely motivál arra, hogy a továbbiakban is mindent beleadjak minden egyes körben. Szeretnék köszönetet mondani minden rajongómnak, aki velem volt az elmúlt tíz évben, és a családomnak is, akik mindig mellettem álltak. A szponzoroknak, akik hittek bennem, a csapatomnak és Istennek, aki megáldott azzal a lehetőséggel, hogy átélhessem ezt a hihetetlen kalandot, amit F1-nek hívnak. Remélem, hogy hamarosan jó hírekkel szolgálhatok, de addig is, élvezzük ki együtt a hátralévő versenyket. Ott lesztek a szívemben" – zárta a gondolatait.

Arról egyelőre nem érkezett hivatalos megerősítés, hogy valóban Vettel váltja-e a mexikói versenyzőt, aki jó eséllyel pályázhat több ülésre is a középcsapatoknál. A hírek szerint nem kizárt, hogy a Haastól Romain Grosjean és Kevin Magnussen is távozik az év végén, sőt, nagy esély van arra is, hogy Kimi Räikkönen az idény végén szögre akasztja a bukósisakját, s akkor az Alfa Romeónál is felszabadul egy hely. Az más kérdés, hogy Pérez számára elég motivációt jelentene-e bármelyik lehetőség…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik