F1: nemcsak a királykategória „profitálhat” Grosjean balesetéből

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.05. 15:07
null
Romain Grosjean szerencsés végkimenetelű balesete végül sokaknak segíthet (Fotó: AFP)
A Formula–1 mellett az IndyCarban is felhasználnák azokat az információkat, amelyeket a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) Romain Grosjean bahreini balesetéről hoz nyilvánosságra a közeljövőben. A cél természetesen az észak-amerikai szériában is a versenyzőket érintő biztonság javítása lenne.

 

A 2020-as idény egyik legemlékezetesebb pillanata Romain Grosjean balesete volt a Bahreini Nagydíjon. A francia versenyző szerencsére megúszta az igen ijesztő ütközést néhány égési sérüléssel, ami többek között a sportágban korábban bevezetett, hatalmas biztonsági intézkedéseknek köszönhető. A balesetet követően természetesen a Formula–1 vezetősége is levonta a következtetéseket azt illetően, hogy miben lehetne még javítani a biztonság terén, ám nemrég a tengerentúlon is elkezdtek érdeklődni az egyelőre nyilvánosságra még nem hozott tanulmány iránt.

Jay Frye, az IndyCar elnöke ugyanis bejelentette, hogy bár sok különbség van a két széria között – náluk például a glória helyett a Red Bull által megálmodott „aeroscreenhez” hasonló fejvédő rendszert használnak –, az indycaros versenyzőket érintő biztonsági tényezőkön is megpróbálnak javítani a Grosjean balesetéből levont következtetésekkel, így izgatottan várják a kutatás eredményeit.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik