F1: nem sikerült megmenteni, csődbe ment a Manor-istálló

Vágólapra másolva!
2017.01.27. 15:48
Pénteken minden dolgozót hazaküldtek az F1-ben szereplő Manortól, ugyanis az istállót működtető cégnek nincs semmilyen pénzügyi forrása arra, hogy folytassa a munkát, és szinte biztossá vált, hogy 2017-től nem vesz részt a Formula–1 küzdelmeiben.

A hivatalos nyilatkozat szerint a csapat vezetői az elmúlt hónapokban fáradhatatlanul dolgoztak azon, hogy új tőke megszerzésével biztosítsák a hosszú távú jövőjüket a sorozatban, de nem jártak sikerrel. A 212 alkalmazottnak hivatalosan kedden mondanak fel, akkor zárja be a csapat is kapuit. hivatalosan kedden mondanak fel, akkor zárja be a csapat is kapuit.

A tavaly a Mercedes nevelőcsapataként Pascal Wehrleint és Esteban Ocont alkalmazó (2017-ben mindketten másik istállónál folytatják) Manorral több befektetőt is hírbe hoztak (például a McLarentől eltávolított Ron Dennist)

Január elején jelentették be, hogy a Manor-istállót működtető cég ellen csődeljárás indult, miután a gárdát hónapok óta próbálták eladni, de nem találtak rá vevőt. Még így is bíztak benne, hogy ez akár az utolsó pillanatokban megváltozhat, ezért – egészen péntekig – nem küldték el a dolgozókat.

A korábban Virgin és Marussia néven is induló Manor az utolsó, még működő csapat az FIA 2010-es bővítési kísérletében rajtjogot szerzők közül. Az amerikai US F1 el sem indult, a Hispania/HRT 2012, a Lotus/Caterham 2014 végén szállt ki az F1-ből.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik