F1: Nagyon jól érzem magam a Red Bullnál, nincs okom váltani – Verstappen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.04.30. 11:49
null
Verstappen nem gondol egyelőre a bajnoki címre (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull holland versenyzője, Max Verstappen nem lát okot arra, hogy csapatot váltson, hiszen nagyon jól érzi magát az osztrákoknál. A pilóta arra is kitért, miként éli meg azt, hogy az idén esélye nyílhat megnyerni a bajnokságot.

 

Mint ismert, Lewis Hamilton tárgyalása eléggé elhúzódott a Mercedesszel, s a hétszeres világbajnok kisebb meglepetésre mindössze egyéves hosszabbítást írt alá az elmúlt hét évben a konstruktőri és az egyéni címet egyaránt megszerző csapattal.

18. PORTUGÁL NAGYDÍJ
ÁPRILIS 30., PÉNTEK
1. szabadedzés: 12.3013.30
2. szabadedzés: 16.00–17.00
MÁJUS 1., SZOMBAT
3. szabadedzés: 13.00–14.00
Időmérő: 16.00–17.00
MÁJUS 2., VASÁRNAP
A verseny (66 kör, 306.826 km) rajtja: 16.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 6., 14.00
Azeri Nagydíj, Baki

A szerződés időtartama újra felerősítette azon pletykákat, melyek szerint a brit akár már a mostani idény végén szögre akaszthatja a bukósisakját, s mivel csapattársa, Valtteri Bottas szerződése is érvényét veszti 2021 végén, többen, köztük a McLaren ügyvezető igazgatója, Zak Brown is azt várják, teljesen megváltozik az „ezüstnyilak" pilótafelállása 2022-re.

A wokingiak vezetője emellett merész jóslatba is bocsátkozott, és elmondta, George Russell, valamint Max Verstappen leigazolása lenne a nyilvánvaló lépés a Mercedes részéről. Előbbi szerződése az év végén jár le a Williamsszel, míg utóbbi hiába kötelezte el magát hosszú távon a Red Bullnak, a szerződésében már a mostani idény végén aktiválódhat egy teljesítményhez kötött záradék, amely lehetővé tehetné a számára, hogy szabadon távozzon a Red Bulltól.

Ugyanakkor az első két nagydíj alapján kevés esély van arra, hogy a hollandnak valóban esélye nyílik az átigazolásra, hiszen az RB16B egyelőre első erőnek számít, és úgy tűnik, harcba szállhat a bajnoki címért. Verstappen nem is foglalkozik az esetleges csapatváltatását firtató kérdésekkel, elmondása szerint továbbra is jól érzi magát az osztrákoknál.

Elég sokszor válaszoltam már ezekre a kérdésekre. Nagyon jól érzem magam a csapatnál, és nincs okom váltani. Már azelőtt is ez volt a helyzet, hogy meglett volna a motortervezetünk, boldog vagyok itt, és bízom benne, hogy még nagyon sokáig ennél az alakulatnál versenyezhetek. Nincs nagyon más mondanivalóm ezzel kapcsolatban" – idézte a hollandot a Formula–1 hivatalos oldala.

Eddig úgy tűnik, elég jó az autónk, azonban a portimaói teljesen más pálya, és az, hogy ez elmúlt két futamon versenyképesek voltunk, egyáltalán nem garantálja, hogy itt is azok leszünk. Ugyanúgy szükségünk lesz itt is egy jó beállításra. Mindent meg fogunk tenni, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki a kocsiból. Versenyképes a csomagunk, de ahhoz, hogy futamot nyerjünk, tökéletes beállítások kellenek" – tette hozzá, majd kitért arra is, miként érinti az, hogy pályafutása során először esélye van megszerezni a vb-címet.

Nagyon hosszú az idény, szóval nem nagyon gondolok rá. Egyszerűen csak próbálom minden hétvégén a lehető legjobb munkát végezni, és a lehető legkevesebbet hibázni. Mindig magabiztos vagyok, ennek nincs köze ahhoz, hogy nyertem-e vagy sem. Remélem, most is versenyképesek leszünk, mint az első két nagydíjon, de minden egyes versenyen a maximumot kell nyújtanod , mert annyira szoros, hogy mindent ki kell sajtolnod a gépből ahhoz, hogy te legyél elől. Minden hétvégén ez a célunk" – jelentette ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik