F1: Mick Schumacher nem bánja, ha az édesapjával hasonlítják össze

MTI/V. J.MTI/V. J.
Vágólapra másolva!
2020.12.21. 12:39
null
Mick Schumacher jövőre mutatkozik be a Formula–1-ben (Fotó: AFP)
Mick Schumacher, a Formula–1-es Haas-csapat újonca nem bánja, ha édesapjával, a hétszeres világbajnok Michael Schumacherrel hasonlítják össze – hívta fel a figyelmet az MTI.

 

„Sohasem volt problémám, amikor az emberek az apámat említették, amikor összehasonlítottak vele. Az ő öröksége megtiszteltetés és kihívás nekem, egyáltalán nem tartom tehernek” – nyilatkozta a 21 éves pilóta az olasz Corriere della Sera napilap hétfői számában.

Az ifjú Schumacher az idén diadalmaskodott a Formula–2-es sorozatban, jövőre pedig az amerikai Haas-csapat színeiben mutatkozik be a Formula–1-ben.

Az interjúban azt is felidézte, milyen tanácsokat kapott honfitársától, a négyszeres vb-győztes Sebastian Vetteltől.

„Légy önmagad! Bízz magadban! Ne félj olyannak mutatni magadat, amilyen vagy!” – mondta.

Édesapja, Michael hét vb-címe mellett 91 futamgyőzelmet aratott az F1-ben, ezeket a rekordokat az idén állította be, illetve döntötte meg a brit Lewis Hamilton.

Az 51 éves Michael Schumacher 2013 decemberében síbalesetben koponyasérülést szenvedett, és azóta sem szerepelt a nyilvánosság előtt. Otthonában ápolják, állapotáról a családja nem ad információt.

Mick Schumacher kijelentette, késznek érzi magát első Formula–1-es idényére, de tudja, hogy még nem ismeri teljes mértékben az autót, amellyel versenyezni fog.

„Ezért vannak a tesztek, még akkor is, ha nagyon rövid idő alatt sokat kell tanulnom” – mondta a pilóta, aki a Formula–1-es előzéseket például régi videófelvételek segítségével tanulmányozza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik