F1: Mattia Binotto távozik a Ferrari éléről – sajtóhír

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.11.25. 14:15
null
A Corriere della Sera szerint a következő idényre már nem Mattia Binotto irányításával készül fel a Ferrari (Fotó: AFP)
Bár Mattia Binotto hetek óta mondogatja, hogy biztosnak érzi csapatvezetői állását a Ferrari F1-es istállójának élén, a Corriere della Sera szerint eldőlt, hogy biztosan távozik az olaszok csapatfőnöke.

A lap úgy tudja, Binotto teljesen kiesett John Elkann Ferrari-elnök kegyeiből, és a távozás hivatalos bejelentésének időpontja csak attól függ, mikorra papírozzák le a szakítás részleteit.

Az olasz sajtóban már az idényzáró előtt megjelentek hírek, amelyek szerint Binottót elküldik, és az Alfa Romeo éléről Frédéric Vasseur lép a helyébe, de ezt akkor cáfolta a Ferrari.

A Corriere szerint valóban Vasseur lehet a befutó, a McLarent irányító Andreas Seidl ugyanis nemet mondott a Ferrari hívására. A francia kinevezése viszont bonyodalmat okozhat a csapaton belül, Vasseur ugyanis dolgozott már Charles Leclerc-rel a Saubernél, és a Corriere biztosra veszi, hogy az irányítása alatt a monacói kedvezményekben részesülne a Ferrarinál Carlos Sainz Jr.-ral szemben.

A másik megoldás, hogy az F1-en kívülről hozzák Binotto utódját, mint 2014 végén Maurizio Arrivabenét, akit 2019-ben éppen Binotto váltott.

Az olasz szakember 28 év után hagyja el az alakulatot, amelynél még 1995-ben kezdett gyakornokként, és a ranglétrán egyre feljebb jutva lett csapatvezető, ám az út végén elmaradt a katarzis.

A maranellóiak nagyon jól kezdték az idényt, az új szabályok szerint megépített autójuk tavasszal a legerősebbnek tűnt, ám alulmaradtak a Red Bull elleni fejlesztési versenyben, és az idény végére a Mercedesszel szemben is elveszítették az előnyüket. A rossz stratégiai döntések miatt is rengeteg támadás érte a csapatot és Binottót.

Leclerc és a Ferrari végül egyaránt a második helyen zárta a vb-t

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik