MTI/H. Á. 2020.11.30 11:40 Frissítve: 2020.11.30 12:40

F1: Hamilton nyert Bahreinben, de Grosjean az igazi győztes – sajtóvisszhang

A nemzetközi sajtó az immár hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (Mercedes) idei 11. futamgyőzelme mellett elsősorban a francia Romain Grosjean félelmetes balesetéről írt a vasárnapi Formula–1-es Bahreini Nagydíj másnapján.

 

Hamilton az idén 11. alkalommal nyert (Fotó: AFP)

NAGY-BRITANNIA

The Guardian
„A lángokból és a felismerhetetlenségig összeroncsolódott autóból kimászó Romain Grosjean a csodával határos módon élte túl balesetét. Az, hogy a francia versenyző viszonylag sértetlenül megúszta ezt a szörnyűnek tűnő szerencsétlenséget, azt bizonyítja, hogy a sportág nem véletlenül dolgozik fáradhatatlanul a pilóták biztonságán.”

Daily Mail
„Lewis Hamilton könnyedén nyerte meg az akciódús Bahreini Nagydíjat, amivel idei 11. futamgyőzelmét aratta. A versenyt azonban már az első körben piros zászlóval félbe kellett szakítani Romain Grosjean súlyos balesete miatt.”

The Telegraph
„Romain Grosjean pokoli balesete arra emlékeztet minket, hogy a halál csupán egy másodperc kérdése.”

FRANCIAORSZÁG

Le Figaro
„A francia versenyzőnek rémesen indult a futama, miután egy súlyos balesetben kigyulladt a versenyautója. Elképesztő és csodaszámba megy, hogy épen és szinte sértetlenül megúszta a történteket.”

L’Équipe
„Lewis Hamilton ezúttal nem mosolygott a sikere után. Nem is könnyű pályafutása 95. és idei 11. futamgyőzelmét megünnepelni azután, hogy egyik versenyzőtársa – Romain Grosjean – csodával határos módon maradt életben a futam elején.”

SPANYOLORSZÁG

Marca
„A halo a védőangyal.”

Mundo Deportivo
„A pályán Hamilton nyert, de Bahreinben a nagy győztes Grosjean volt, valamint az egész Formula–1, miután a francia versenyző hatalmas balesetet élt túl.”

OLASZORSZÁG
Corriere dello Sport
„Bahreini Nagydíj, a sokadik Ferrari-csalódás: Hamilton nyert. Grosjeant a karosszéria és a biztonság érdekében hozott szabályok mentették meg.”

La Repubblica
„Technológia, reflex és szerencse – így élte túl Grosjean.”

La Stampa
„Grosjean csodaszámba menő módon menekült meg.”

AUSZTRIA
Kurier
„Romain Grosjean vasárnap főnixként állt talpra a lángoló pokol közepén. A 34 éves versenyző könnyű sérülésekkel élt túl egy olyan balesetet, amelyet a Formula–1-ben már évek óta nem láttunk.”

SVÁJC
Blick

„Az, hogy Romain Grosjean advent első vasárnapján elszenvedett horrorisztikus balesetét könnyű sérülésekkel túlélte, mindenképpen csodának nevezhető.”

Tages-Anzeiger
„Súlyos baleset és lángok sokkolták a Formula–1-et – Hamilton nyert a sivatagi káoszban.”

2021.01.18 07:05:48

F1 ZSOLDOS BARNA

Bár nyernie nem sikerült, talán emlékezetesebb marad a története, mint sok futamgyőztesé.

2021.01.11 19:50:58

F1 ZSOLDOS BARNA

Michael Schumacher utódját látták benne, ám Vettel és a Ferrari kapcsolata katasztrofális véget ért.

2020.12.27 09:28:00

F1 ZSOLDOS BARNA

Rekordok, furcsaságok, megvalósult álmok, nagy győzelmek és főleg egy csodás megmenekülés története.

2020.12.24 22:53:38

F1 TÓTH ANITA

Hazánk egyetlen Formula–1-es pilótája háromgyerekes apaként már óvatosabban nyomja a gázpedált.

2020.12.22 22:26:36

F1 MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A Formula–1 jövője és a következő generáció miatt fontos, hogy legyenek olyan nevek, amelyek felkeltik a nézők érdeklődését. Márpedig a Schumacher név ilyen, függetlenül attól, hogy érdekli őket az F1 vagy sem.