F1: „Egy olyan üzletember, mint Lawrence Stroll, nem lenne képes erre”

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.02. 13:33
null
Az exversenyző szerint nem állt hátsó szándék amögött, hogy az Aston Martinnál Vettelt (balra) akarták (Fotó: AFP)
David Coulthard a napokban állt elő azzal az elképzeléssel, hogy Lance Stroll pályafutásának egyengetése miatt szerződtették az Aston Martinnál Sebastian Vettelt. Egy másik F1-es exversenyző azonban nonszensznek tartja Coulthard felvetését.

 

Nem sikerült igazán jól Sebastian Vettel bemutatkozása az Aston Martinnál a múlt hétvégi bahreini idénynyitón, és az, hogy a következő versenyeken sikerül-e jobb teljesítményt nyújtania, továbbra is az egyik legnépszerűbb beszédtéma a Formula–1 világában.

A napokban az autósport neves alakjai, köztük Gerhard Berger és Damon Hill is kemény kritikával illette a négyszeres világbajnokot, David Coulthard pedig egyenesen azt pedzegette, mi állhat amögött, hogy az Aston Marrinnál Vettelt szerződtették erre az idényre. A tizenháromszoros F1-es futamgyőztes attól tart, hogy az istálló tulajdonosa, Lawrence Stroll azért szerette volna a nagy sikerekkel rendelkező, de nem éppen jó formában lévő Vettelt a csapatába, hogy jobb színben tüntesse fel a fiát.

A témában egy másik korábbi F1-es versenyző, Marc Surer – aki 1979 és 1986 között összesen 82 futamon állt rajthoz – is megszólalt, ám egyenesen nonszensznek tartja Coulthard teóriáját.

„Egy olyan üzletember, mint Lawrence Stroll, nem lenne képes erre. Vettel segíthet az autó fejlesztésében, ahogyan azt már bizonyította a Red Bullnál. Azért van ott, hogy az autót tegye jobbá, nem pedig Stroll hírnevét” – mondta Surer a Formel1.de-nek.

„Stroll gyors és tehetséges. Annak ellenére, hogy az édesapja sok pénzt fektetett a karrierijébe, el kell ismerni, hogy a srác nagyon gyors. Ezért Vettelnek nem lesz könnyű dolga legyőzni őt, de azt állítani, hogy Vettelt azért hozták a csapathoz, hogy Stroll legyőzhesse őt, nonszensz” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik