F1: Binotto távozik a Ferrari éléről – hivatalos

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.11.29. 10:11
null
Binotto távozik a Ferrari éléről (Fotó: AFP)
A Ferrari hivatalos közleményben erősítette meg, hogy Mattia Binotto csapatfőnök távozik pozíciójából. A közlemény szerint Binotto lemondott. Az olasz csapatvezető 28 évig dolgozott az istállónál.

 

Korábban megírtuk, hogy sajtóinformációk szerint Mattia Binotto csapatfőnök pozíciója bizonytalan volt a Ferrarinál. A csapat ma reggeli közleménye szerint Binotto lemondott, és távozik az istállótól, amelyet 1995 óta szolgált.

„Úgy döntöttem, hogy sajnálatomra befejezem együttműködésemet a Ferrarival. Ez a helyes lépés, még ha nehéz lépésnek is mondható számomra. Elhagyom azt a céget, amelyet imádok, és amelynél huszonnyolc évig dolgoztam. Mindent megtettem annak érdekében, hogy a kitűzött célokat elérjük. Egy egységes és növekedésben lévő csapatot hagyok hátra. Egy erős csapatot, amely el fogja érni céljait, ebben biztos vagyok, és ehhez minden jó kívánok. Szeretném megköszönni mindenkinek, akivel érintkeztem az itt töltött időm során, amely tele volt nehézségekkel, de nagy elégedettséggel töltött el.” – írta közleményében Mattia Binotto.

A BBC szerint Frédéric Vasseur, az Alfa Romeo csapatfőnöke lehet Binotto utódja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik