MTI/R. P. 2021.10.11 18:18 Frissítve: 2021.10.11 19:52

F1: Basszus, ember, miért dobtuk el a helyezésünket? – Hamilton

A címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője megmagyarázta dühös kirohanását, melyet a vasárnapi Formula–1-es Török Nagydíj hajrájában hallhattak a tv-nézők a csapatrádiós felvételen.

 

Hamilton (Fotó: AFP)

A 36 éves sztár motorcsere miatt csak a 11. helyről kezdte meg az 58 körös futamot, de remekül zárkózott fel az esős időjárásban lassan felszáradó pályán. Hamilton a hajrához közeledve már harmadik volt, csapata pedig azt kérte tőle, hogy álljon ki a boxba kerékcserére. A versenyző viszont úgy érezte, azokkal a gumikkal, amelyekkel elrajtolt, be tudja fejezni a viadalt. Nyolc körrel a leintés előtt a Mercedes meggyőzte a címvédőt, hogy jobban jár, ha kereket cserélnek az autóján, ezzel viszont Hamilton elveszítette a harmadik helyet, és ötödikként ért célba.

„Basszus, ember, miért dobtuk el a helyezésünket? Nem kellett volna bejönnünk, megmondtam nektek” – kiabálta dühösen a csapatrádión Hamilton, aki most hat ponttal marad el a világbajnoki pontversenyt vezető, Törökországban másodikként célba érő Max Verstappentől (Red Bull).

„Soha ne várja senki, hogy mindig nyugodt és udvarias legyek a csapatrádióban, amikor versenyzek” –  írta a közösségi médiában hétfőn a brit sztár kiemelve, hogy mindannyian szenvedélyesen űzik a sportágat, a pillanat hevében pedig ez a fajta szenvedély minden versenyzőből előtör.

„A szívem és a lelkem ilyenkor ott van kint a pályán, és ez a tűz, ami bennem tombol, juttatott el olyan magasságokba, ahol most vagyok – fogalmazott a rekordot jelentő, nyolcadik vb-címéért hajtó Hamilton, és rögtön megnyugtatta szurkolóit. – A csapattal már mindent megbeszéltünk, és csak a következő versenyhétvégére koncentrálunk”.

A Mercedes világbajnoki címvédője elismerte, kockáztatott azzal, hogy nem akarta lecserélni elkopott gumijait, de miután ez az ötlete nem vált be, a "legbiztonságosabb" döntést hozták azzal, hogy a boxba hajtott, és kereket cseréltek az autóján.

A vb két hét múlva, az Egyesült Államok Nagydíjával folytatódik a texasi Austinban.

2021.12.06 23:56:23

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. Néhány apró, kötelező érvényű technikai módosítás mégis elég volt, hogy az erősorrend kiegyenlítődjön az élen.

2021.12.05 17:50:03

F1 H. L.

A két vb-aspiráns pontazonossággal utazik a jövő hétvégi idényzáróra.

2021.12.04 16:22:06

F1 H. L.

A holland óriási fölényben volt az utolsó gyors körén, azonban hibázott és a falat is eltalálta a Red Bull-lal.

2021.12.03 16:06:59

F1 B. Ö. B.

Leclerc miatt a tervezettnél kicsivel korábban kellett leinteni az edzést, amelyet a Mercedes párosa zárt az élen.

2021.12.03 11:55:45

F1 B. Ö. B.

Eddig közel van egymáshoz a Mercedes és a Red Bull az F1 leggyorsabb utcai pályáján.