F1: az FIA elnöke visszalép a száguldó cirkusz vezetésétől

Vágólapra másolva!
2023.02.08. 19:28
null
Mohammed ben Szulajem visszalép az F1 vezetésétől (Fotó: Getty Images)
Mohammed ben Szulajem visszalép a Formula–1 vezetésétől, és inkább stratégiai kérdésekkel foglalkozik a jövőjében stábjával együtt. Ezt a csapatfőnököknek írt levelében erősítette meg az FIA elnöke.

 

Mohammed ben Szulajem visszalép az autósport királykategóriájának mindennapos vezetésétől, és stratégiai feladatokkal foglalatoskodik a jövőben stábjával együtt. Azt követően döntött így a sportvezető, hogy számos kérdésben megbotránkoztatást keltett szavaival és tetteivel.

Ragaszkodott hozzá, hogy ő hagyja jóvá a „delfinezés” elkerülése érdekében tett autókon történő változtatásokat. Hat hónapon át gátolta a megegyezést a csapatok és a kereskedelmi jogokat értékesítő Liberty Media között a sprintversenyek számával kapcsolatban 2023-ban.

Felháborodást keltett azzal is, hogy miután a Szaúdi Állami Befektetőalap (Public Investment Fund, PIF) 20 milliárd dollárt ajánlott az F1 kereskedelmi jogaiért, kommentálta az ajánlatot, amivel beavatkozott az Formula–1 kereskedelmi ügyeibe. Ezenkívül megtiltotta a pilótáknak, hogy politikai kérdésekben véleményt nyilvánítsanak, amihez szintén nem volt joga, valamint szexista megjegyzéseket is tett, amelyeket saját weboldalán közölt évekkel ezelőtt.

A csapatfőnököknek küldött levele szerint ezentúl a görög Nikolasz Tombazisz felel a száguldó cirkusz napi szintű vezetéséért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik