F1: a Williams sok időt veszít a meghibásodó Mercedes-motorok miatt

Vágólapra másolva!
2020.02.27. 12:08
null
A Williamst a megbízhatatlan Mercedes-motorok hátráltatják (Fotó: AFP)
A Williams csapatfőnöke, Claire Williams kissé frusztrált, hogy több motorproblémájuk is adódott az eddigi tesztnapok során, és reméli, nem lesz újabb meghibásodásuk.

 

Mint arról beszámoltunk, az Autosport információi szerint az első teszthéten a Mercedes motorcserére kényszerült, így a Williams pénteki meghibásodásával együtt kétszer is probléma adódott a német erőforrással. A legnagyobb távot teljesítő motorgyártó hete tehát nem volt annyira zökkenőmentes, és úgy tűnik, nem is sikerült orvosolni a múlt heti gondokat, hiszen a második teszt első napján újabb motorproblémával kellett szembesülnie az egyik partnercsapatnak.

„Több gondunk is volt az erőforrással – jelentette ki a Williams csapatfőnöke, Claire Williams, miután szerdán Nicholas Latifi alatt adta meg magát az autó. – Már a harmadik motornál járunk. Nem a kocsival van gond, az tökéletesen működik. Mindenki kissé frusztrált, hiszen csupán hat nap áll a rendelkezésünkre, ezért meglehetősen sűrű a programunk, szóval nagy időkiesést jelentettek ezek a problémák. Nagyon reméljük, hogy a fennmaradó két napon már nem kell ilyesmivel szembesülnünk."

Az FW43-ast csütörtökön is Latifi kormányozza a Circuit de Catalunyán, az ötödik tesztnap alakulása ide kattintva követhető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik