F1: „A végsebességük többé már nem jobb” – a Red Bull nyerni megy Dzsiddába

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.11.23. 11:19
null
Hiába csökkent sokat Verstappen előnye, a holland már Szaúd-Arábiában lezárhatja a bajnoki küzdelmet (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Red Bull tanácsadója, Helmut Marko kijelentette, bár az előzetes várakozások szerint a nagy riválisnak, a Mercedesnek feküdhet jobban a szaúd-arábiai pálya, ők azzal a céllal utaznak Dzsiddába, hogy a dobogó felső fokán ünnepeljenek.

 

1. KATARI NAGYDÍJ
NOVEMBER 19., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:23.723
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:23.178
NOVEMBER 20., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Bottas 1:22.310
Időmérő: 1. Hamilton 1:20.827
NOVEMBER 21., VASÁRNAP
A verseny: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Alonso
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
December 5., 18.30Szaúdi Nagydíj, Dzsidda
December 12, 14.00Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

A Red Bull Brazíliában, majd Katarban is alulmaradt a Mercedesszel szemben, aminek révén Lewis Hamilton nyolc pontra csökkentette a lemaradását az egyéni vb-összetettben Max Verstappen mögött.

Noha az előzetes várakozások szerint a soron következő szaúd-arábiai pálya is az „ezüstnyilaknak" kedvezhet jobban, főleg tudván, hogy a brit megint használhatja a Sao Paulóban bevetett pokolian gyors motorját, az osztrákok tanácsadója, Helmut Marko kijelentette, hogy azzal a határozott céllal utaznak Dzsiddába, hogy győznek.

A szaúd-arábiait Mercedes-pályának tartják, de hányszor láttunk már ilyet, és mi lett a vége? Egyszerűen nyernünk kell ott. Amit Hermann Tilkétől, a pálya tervezőjétől hallottam, az az, hogy lesznek gyors részek, de az egyenesek sem teljesen egyenesek. Sok múlik majd a gumikon, mint azt Katarban is láthattuk."

Az osztrák úgy érzi, csapata számára az is biztató lehet, hogy a Mercedes egyenesben mutatott tempófölénye eltűnni látszik a Red Bull kérésére bevezetett szigorúbb szárnytesztnek köszönhetően. „A Mercedes végsebessége többé már nem jobb. Feltételezem, hogy ez azért van, mert kicseréltek egy alkatrészt."

Marko feltételezésének ugyanakkor némileg ellentmond, hogy az Auto Motor und Sport egyik forrása megosztotta, a németek hátsó szárnya átment a szigorított teszteken is, és azon semmi módosítást nem hajtottak végre.

Ami a katari hétvégét illeti, a Red Bull-os szerint hiába kezdtek jól, a rivális lehagyta őket. „Jól kezdtünk, de aztán nem sikerült megtalálni a megfelelő egyensúlyt. Hamilton esetében ennek pont az ellentettje játszódott le. A győzelem a célunk Szaúd-Arábiában. A pálya mindenki számára új lesz, mi pedig félelem nélkül utazunk a közel-keleti futamokra."

A Red Bullnak egyébként már a soron következő futamon esélye nyílhat rá, hogy Verstappennel bebiztosítsa az egyéni címet, igaz, ehhez az kell, hogy a rivális meglehetősen rossz vasárnapot fogjon ki.

VERSTAPPEN VILÁGBAJNOK SZAÚD-ARÁBIÁBAN, HA…
…nyer és leggyorsabb kört fut, miközben Hamilton hatodik vagy annál rosszabb.
…nyer, miközben Hamilton hetedik vagy annál rosszabb.
…második és leggyorsabb kört fut, miközben Hamilton tizedik vagy annál rosszabb.
…második, miközben Hamilton nem szerez pontot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik