F1: a járvány miatt halasztást kértek a Kínai Nagydíj szervezői

Vágólapra másolva!
2021.01.10. 11:40
null
Elhalaszthatják a Kínai Nagydíjat (Fotó: AFP)
A Formula-1-es Kínai Nagydíj szervezői a koronavírus-járvány miatt halasztást kértek az autós gyorsasági világbajnokság vezetőitől. 
A Juss Event cégvezetője, Jang Ji-pinelmondta, szinte heti rendszerességgel tárgyaltak az illetékesekkel, mert bár az idei versenynaptárt már nyilvánosságra hozták, szerintük rendkívül bizonytalan, hogy áprilisban sor kerülhet-e a kínai futamra.

Már benyújtottuk a hivatalos kérelmünket. Az a célunk, hogy az év második felére cserélhessük a dátumot”– nyilatkozta Jang Ji-pin.

Hozzátette, ha a sanghaji városvezetés az összes nemzetközi eseményt az év második felére ütemezi át, az meghaladja a város kapacitását, és abban az esetben kétségessé válik az idei Kínai Nagydíj megrendezése.

Tavaly csak júliusban, Ausztriában kezdődhetett el a Formula–1-es idény, amely végül 22 helyett csupán 17 futamból állt. Az idei versenynaptár 23 állomást tartalmaz, de Lawrence Stroll, a Forma-1-es Aston Martin-istálló tulajdonosa a héten elárulta, hogy márciusról őszre halasztják az idénynyitónak szánt Ausztrál Nagydíjat, a szezon pedig Bahreinben rajtol majd.

A Magyar Nagydíjra tavaly július 19-én, zárt kapuk mögött került sor a Hungaroringen, az idei naptárban pedig augusztus 1-jei dátummal szerepel a mogyoródi versenyhétvége.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik