F1: 99 százalék Pérez barcelonai szereplése – Hülkenberg utolsó dobása?

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.08.09. 12:00
null
Nem kizárt, hogy a mostani lesz Hülkenberg utolsó esélye a dobogóra (Fotó: AFP)
A Racing Point csapatfőnöke, Otmar Szafnauer szinte biztosa abban, hogy a jövő heti Spanyol Nagydíjon újra autóba ülhet a koronavírussal megfertőződő Sergio Pérez, ami azt jelentené, jó ideig biztosan a mostani verseny lenne Nico Hülkenberg utolsó nagy esélye.

 

1. A 70. ÉVFORDULÓ NAGYDÍJA
AUGUSZTUS 7., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:26.166
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:25.606
AUGUSZTUS 8., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Hamilton 1:26.621
Időmérő: 1. Bottas 1:25.154
AUGUSZTUS 9., VASÁRNAP
A verseny (52 kör, 306.198 km) rajtja: 15.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Augusztus 16., 15.10
Spanyol Nagydíj
Augusztus 30., 15.10Belga Nagydíj
Szeptember 6., 15.10Olasz Nagydíj

Mint ismert, Sergio Pérez a múlt hétvégi Brit Nagydíj előtt produkált pozitív koronavírustesztet, s hiába kapott a 7 napos kötelező karanténja után zöld jelzést a brit egészségügyi hatóságoktól, újabb tesztje is pozitív eredményt hozott, így egymás után a második silverstone-i versenyhétvégéről is kénytelen volt lemaradni.

A mexikói helyén a tavaly ülés nélkül maradó Nico Hülkenberg foglalhatott helyet, s a német azonnal meggyőző teljesítménnyel rukkolt elő. Már a Brit GP-n is folyamatosan egyre közelebb tudott kerülni a csapattársához, Lance Strollhoz, a futamon azonban az autó meghibásodása miatt nem indulhatott el. A 70. Évforduló Nagydíján aztán már nemcsak közelített a kanadaihoz, hanem többször jobbnak is bizonyult nála, s az időmérőn csupán a Mercedes párosa tudott nála gyorsabb kört elérni, ami azt jelenti a harmadik helyről vághat neki a 15 óra 10 perckor kezdődő versenynek.

A legtöbb dobogó nélküli nagydíjat teljesítő versenyző rekordját tartó Hülkenberg így a lehető legjobb pozícióban van ahhoz, hogy megszerezze pályafutása első pódiumát, s mivel a hírek szerint a jövő heti Spanyol Grand Prix-n már nem jut szerephez, nem kizárt, hogy jó ideig a mostani lesz az utolsó lehetősége.

„Szombaton újabb mintát vettek Péreztől, és valamikor vasárnap ennek az eredményét is tudni fogjuk már. Úgy hiszem, ezúttal negatív tesztet fog produkálni, és Barcelonában visszatérhet. Kilencvenkilenc százalékban biztos voltam abban, hogy mindkét silverstone-i versenyen Hülkenberg indulhat, és most kilencvenkilenc százalék esélyt látok arra, hogy Pérez ülhet autóba Spanyolországban. A szakértők úgy jósolták, egy és öt hét között bármikor negatív tesztet produkálhat" – magyarázta a csapatfőnök, Otmar Szafnauer.

Hülkenberg a szombaton elért harmadik helyezésével kivívta a teljes paddock elismerését, egyik pilótatársa, Max Verstappen úgy fogalmazott, a németnek helye van a mezőnyben, és reméli, jövőre talál magának ülést, hiszen van több pilóta is, aki rosszabb nála. A jó eredmény nyomán azonban határozottan nagy nyomás került Hülkenbergre, aki igyekszik higgadtan kezelni a nagy lehetőséget.

„Nagyon nehéz körülmények ezek, de tisztában vagyok azzal, hogy gyors az autóm, szóval próbálok mindent a lehető legjobban csinálni. Biztosan meg fogom érezni, hogy a múlt héten nem indulhattam el a futamon, hiszen így teljesen új lesz a rajt és minden, de igyekszem megoldani a tapasztalatommal. A többiek háta mögött már van néhány verseny idén, azonban még én is emlékszem rá, hogy milyen. Próbálok nem sokat agyalni ezen, leszegett fejjel menni és jó futamot teljesíteni" – osztotta meg a gondolatait a német.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik