A Mercedes F1-es autóba ülteti 17 éves olasz tehetségét

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.04.01. 18:33
Andrea Kimi Antonellit sokra tartják a Mercedesnél (Fotó: AFP)
A Mercedes április közepén Formula–1-es autóba ülteti a 17 éves Andrea Kimi Antonellit, akire a jövő nagy reménységeként tekint Toto Wolff csapatfőnök.

Az olasz versenyző április 16-án az ausztriai Red Bull Ringen ül be a Mercedes 2022-es F1-es autójába – a szabályok csak legalább kétéves autó használatát engedélyezik ilyen célra.

A Mercedes célja, hogy minél jobban megismerje és felkészítse a 17 éves versenyzőt, aki a tavalyi regionális Formula Alpine-sorozat megnyerése után az F3-at átugorva idén már a Formula–2-ben versenyez, és az előző hét végén Ausztráliában a főversenyen negyedikként ért célba.

Miután Lewis Hamilton februárban bejelentette, hogy 2024 után a Ferrari versenyzője lesz, Toto Wolff új csapattársat keres George Russellnek 2025-re. Az osztrák csapatfőnök Ausztráliában elmondta, hogy az álma Max Verstappen aláírásának megszerzése, de ha a holland nem hagyja el a Red Bullt, mást kell szerződtetnie, és Fernando Alonso, valamint Carlos Sainz mellett Antonellit nevezte meg.

Az olaszról elmondta, óvatosan akarja kezelni a helyzetet, mert Antonelli nagyon fiatal még. Viszont 2015 elején az akkor szintén 17 éves Max Verstappenről is lemaradt, mert bár szerette volna őt a Mercedes utánpótlásprogramjába, a Red Bull nem tétovázott, azonnal versenyzői állást ajánlott neki a Toro Rossónál. Verstappen 2014 őszén, három nappal a 17. születésnapja után már F1-es versenyhétvégén körözött, majd 2015 tavaszán be is mutatkozott F1-es futamon.

Wolff meggyőződése, hogy Antonelliben hasonló lehetőség rejlik, ezért sürgeti, hogy a 2025-ös felállásról meghozandó döntés előtt F1-es autóban is lemérje, mire képes a fiatal olasz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik