Pályán a 2024-es Williams, az FW46-os – videó

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2024.02.20. 12:37
Bahreinben debütált az FW46-os (Fotó: X/WilliamsRacing)
A Formula–1-es Williams filmforgatási nap keretein belül mutatta meg először a 2024-es versenygépét, az FW46-ost.

Noha a Williams már február elején tartott autóbemutatót az Egyesült Államokban, a csapat akkor még nem fedte fel az idei versenygépét,  kizárólag annak megújult festését leplezte le. 

Az FW46-os debütálására egészen mostanáig kellett várni, a patinás grove-i alakulat kedden filmforgatási nap keretein belül vitte először pályára a 2024-es autóját Bahreinben, mindössze egy nappal az idény előtti kollektív teszt kezdete előtt. 

A csapatfőnök, James Vowles elmondása szerint az istálló számos riválisával ellentétben azért nem Silverstone-ban járatta be az új kocsiját, mert tartott a kedvezőtlen időjárási viszonyoktól, így inkább a háromnapos téli felkészülésnek, valamint az idénynyitónak is otthont adó sivatagi helyszín mellett döntött. 

Az Fw46-os volánja mögött először Logan Sargeant foglalhatott helyet, de a kétszáz kilométeres bejáratás során Alexander Albon is megteheti az első köreit. Az előző évet a konstruktőri bajnokságban a hetedik helyen záró grove-iak bíznak benne, hogy előreléphetnek a középmezőnyben, és rendszeresen pontokért szállhatnak harcba az idén.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik