F1: az Andretti Racing lehet a 11. csapat a mezőnyben – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.10.02. 19:50
null
Michael Andretti 1993-ban 13 futamon indult az F1-ben a McLarennel (Fotó: Getty Images)
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) hivatalos közleményben jelentette be, hogy elfogadta az Andretti Formula Racing pályázatát a mezőny bővítésével kapcsolatban, vagyis, ha sikerül megegyezniük a Formula One Managementtel (FOM), akkor ők lesznek a mezőny 11. csapata. 

Az FIA hétfő esti közlése szerint az Andretti Racing volt az egyetlen jelentkező, amely a mezőny bővítését célzó, új csapatok számára kiírt pályázat első körén túljutott, s így megkezdheti az egyezkedést a továbbiakról a FOM-mal.

Az FIA közleménye szerint ugyan több jelentkező is volt, az első elbírálási eljáráson csak négy csapat pályázata vett részt, s ezek közül csak az Andretti felelt meg a technikai, anyagi és sportértéket magukban hordozó feltételeknek, s léphetett tovább a második fordulóba.

„Az Andretti Formula Racing LLC volt az egyetlen jelentkező, amely minden szempontból megfelelt a kiválasztási körülményeknek. Gratulálok Michael Andrettinek és csapatának a sikeres pályázathoz, a többi jelentkezőnek pedig köszönjük az érdeklődést és a részvételt” – írta közleményében Mohammed Bin Szulajem, az FIA elnöke.

A közlemény arra nem tér ki, hogy Andrettiék mikor csatlakozhatnak a mezőnyhöz, miután ez is az egyik olyan kérdéskör, amit a további tárgyalások során kell tisztázniuk a feleknek. Az biztos, hogy a jelenlegi technikai és motorszabályok 2025 végéig érvényesek, és egy új istálló csatlakozását nyilván könnyítené, ha nem kellene egy évre a régi rendszernek megfelelő autót fejleszteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik