F1: Nem akarok ugyanabba a csapdába esni – Ricciardo

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.07.20. 21:37
A McLarentől történt távozása után Daniel Riccardo a Hungaroringen visszatér a Formula–1 vérkeringésébe. Igaz, a mezőny utolsó csapata, az AlphaTauri autójába ül be, de nem adja fel az álmát, hogy ugyanazt az utat járja be, mint tíz éve, és egy nap így visszatérjen a Red Bullhoz.
Daniel Riccardo visszatér a Formula–1 vérkeringésébe (Fotó: Földi Imre)
 A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Daniel Riccardo visszatér a Formula–1 vérkeringésébe (Fotó: Földi Imre) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

 

Miután erre a idényre elveszítette pilótaülését a McLarennél Oscar Piastrival szemben, Daniel Ricciardo most új esélyt kapott, hogy visszatérjen és bizonyítson a Formula–1-es sorozatban. Az AlphaTauri elégedetlen volt Nyck de Vries teljesítményével, és felbontotta a szerződését, így az ausztrál tíz év után visszatér a Red Bull B-csapatához, 2013-ban ugyanis még a Toro Rossónál versenyzett. Akkor egy idő után az első alakulathoz került, amit most is szeretne elérni, a cél ugyanakkor kissé más, az AlphaTauri ugyanis jelenleg a mezőny egyik leglassúbb csapata, a konstruktőri világbajnokság sereghajtója.

DE VRISNEK FÁJ, HOGY ILYEN HAMAR LECSERÉLTÉK

Megtörte a csendet Nyck de Vries, az AlphaTauri elbocsátott pilótája, és az Instagram-oldalán adott életjelet magáról. A 28 éves hollandot azért rúgták ki az olasz istállótól mindössze 11 verseny után, mert úgy látták, nem fejlődik, és azt várták tőle, hogy versenyben legyen a másik pilótával, a japán Cunoda Jukival. Mint Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója elmondta, tenniük kellett valamit, mert De Vries ugyan rendes srác, de nem volt elég gyors.

„Az utóbbi időben történtek után úgy döntöttem, adok egy kis időt magamnak, és távol tartom magam a közösségi médiától, amin továbbra sem szeretnék változtatni – írta De Vries. – Szeretném megköszönni a Red Bullnak és az AlphaTaurinak a lehetőséget, esélyt adtak, hogy elérjem az álmaimat. Persze fájdalmas, ha idő előtt elszáll egy ilyen F1-es esély, amelyről annyit álmodtam, de az élet nem az úti cél, hanem az utazás maga, és olykor a nehezebbik úton érünk el oda, ahová szeretnénk.”

„Ha most ennyien eljöttek, vajon mennyien jönnek, amikor világbajnok leszek? – mondta nevetve Ricciardo a visszatérése miatt összehívott rögtönzött sajtótájékoztatón csütörtökön, amelyen sportújságírók tömege jelent meg, jóval többen, mint amit a helyszín, a Red Bull motorhome-ja elbírt. – Az elmúlt években sajnos beleestem abba a csapdába, hogy azt mondtam, ez az autó nem felel meg nekem, és ezt meg ezt meg kell oldanom. Ez is mutatja, hogy az ember saját maga legnagyobb ellensége lehet. Most nem gondolom túl a dolgot, tisztában vagyok az autó korlátaival, és biztos nem lesz olyan jó, mint a Red Bull, amelyet a múlt héten teszteltem, de ezzel kell és ezzel fogok dolgozni.”

A 34 éves pilóta hozzátette, abban a fél évben, ami a McLarentől való keserű távozása óta eltelt, rájött a hibáira, már tudja, mit csinál másképp, min változtat, aminek nagy hasznát veheti a régi-új csapatánál. Döntése abból a szempontból érdekes, hogy januárban leszögezte, csak a Formula–1 legmagasabb szintje érdekli, márpedig ettől most igen távol került, de bevallása szerint azért fogadta el az AlphaTauri ajánlatát, mert úgy látja, így érheti el legkönnyebben az álmát, hogy újra a Red Bull volánja mögé ülhessen.

„Most újra megbizonyosodtam arról, hogy ezt szeretem a legjobban csinálni, az elmúlt évek és főleg a kényszerű szabadságom után pedig azzal is tisztában vagyok, hogy nagyon nehéz lesz visszatérni a csúcsra – fogalmazott Ricciardo. – Persze, szerettem volna újra a legmagasabb szinten versenyezni, de realistának kellett lennem, és azt mondtam magamnak, rendben, ha egy nap vissza akarok térni a Red Bullhoz, ezen az úton kell végigmennem. És ennél jobb utat jelenleg nem tudok elképzelni. Úgy érzem magam, mintha újra önmagam lennék, visszatértem egy nekem nagyon nosztalgikus környezetbe.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik