F1: fontos küldetéssel érkezik a Magyar Nagydíjra Keszthelyi Vivien és David Schumacher

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.07.06. 13:39
null
Keszthelyi Vivien és David Schumacher
Keszthelyi Vivien és David Schumacher, az ismert autóversenyző-páros fontos küldetéssel érkezik a 2023-as Formula–1 Magyar Nagydíjra – számolt be róla a TV2 Tények című hírműsora.

 

Az idén 38. alkalommal elrajtoló Magyar Nagydíj a Z-generáció két jeles autóversenyzőjét is vonzza. Keszthelyi Vivien háromszoros túraautó bajnok, az Audi Sport Racing Academy tagjaként, a magyar autósport történetének legeredményesebb F3-as pilótájaként tett szert széles körű ismertségre. David Schumacher pedig, aki a formulaautót az idén a DTM és GTWC sorozatokban Mercedes AMG színekben versenyezve GT versenyautóra cserélte, a Schumacher család legifjabb trónkövetelője.

A Formula-1 2023-tól az UNICEF partnereként segíti a világ legsebezhetőbb gyermekeit a minőségi oktatáshoz való hozzáférésben, támogatva a segélyszervezet világszerte végzett humanitárius erőfeszítéseit. Az UNICEF tevékenységének fontos részét képezi azon gyermekek megsegítése is, akik természeti katasztrófák, például a közelmúlt törökországi vagy szíriai földrengéseinek következtében jutottak nehéz helyzetbe.

Keszthelyi Vivien lesz a házigazdája annak a jótékonysági licitnek, amelyet a Magyar Nagydíj versenyfutamát követő estén tartanak, s amelyen Formula–1-es relikviákat árvereznek el majd.

Az árverésre a Pirelli az F1 P Zero típusú abroncsát ajánlja fel – ilyet kap az időmérő győztese a verseny kvalifikációja után. Szintén kalapács alá kerül egy 3 literes Ferrari Trento F1 Podium Jeroboam pezsgő, amellyel a verseny első három helyezettje ünnepel a futamot követően.

A Pirelli által felajánlott relikviák
A Pirelli által felajánlott relikviák

A díjakat Keszthelyi Vivien és Matteo Schiavo, a Pirelli Magyarország ügyvezetője adja majd át a legmagasabb ajánlatot tevő adományozónak. A licit teljes bevételét az UNICEF Magyarország javára ajánlják fel.

A társadalmi felelősségvállalás és a környezettudatosság is fontos szerepet kap az eseményen. A Bolt lesz az after party hivatalos taxiszolgáltatója, környezetbarát taxikkal. Keszthelyi Vivien és Schumacher is példát szeretne mutatni a felelős gondolkodásra és a társadalmi felelősségvállalásra, így az este során ők is ezeket az alternatív meghajtású járműveket fogják igénybe venni – derült ki a Tényekből.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik