F1: a Mercedes lenyűgöző módon tiszteleg Niki Lauda előtt

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.30. 17:47
null
Fotó: mercedesamgf1.com
A Mercedes Formula–1-es istálló úgy döntött, hogy a székhelyén, Brackley-ben a háromszoros világbajnokról, Niki Laudáról nevezi el a gyárt átszelő utat.

 

Lauda a legendás versenyzői pályafutását és a Ferrarinál eltöltött éveit követően, 2012-ben csatlakozott a Mercedeshez, ahol egészen 2019-es haláláig fontos szerepet vállalt a csapat legsikeresebb évei alatt.

A Mercedes ügyvezető igazgatója, Toto Wolff kedd délután hivatalosan is leleplezte a névtáblát, amely a Brackley-ben található központjuk főútjánál található. Az új név „Lauda Drive” lett a helyi hatóságok és Lauda családjának jóváhagyását követően.

„Ugyan a drága barátunk, Niki nem szerette volna, hogy nagy felhajtást csináljunk, de biztosan büszke lenne rá, hogy róla neveztünk el egy utcát – nyilatkozta Toto Wolff. – Megtisztelő volt vele dolgozni, és szerencsésnek érzem magam, hogy a barátomnak mondhattam. Meghatározó szerepe volt a győzelmeinkben. Azt kívánom, bárcsak itt lehetne még velünk, barátként és vezetőként egyaránt. Hagyatéka sokféle formában él tovább, és úgy gondolom nagyon különleges, hogy nap mint nap a Lauda Drive-on haladhatunk majd át” – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik